O nouă ședință de urgență convocată la Guvern pe tema amenințării tulpinii Omicron

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 11:12
3821 citiri
O nouă ședință de urgență convocată la Guvern pe tema amenințării tulpinii Omicron
Sedință de Guvern la Palatul Victoria. FOTO: Facebook / Guvernul României

O ședință de guvern a fost convocată de către șeful Executivului, Nicolae Ciucă, duminică, 28 noiembrie, ora 11.15, în cadrul căreia vor fi analizate posibile măsuri de protecție în contextul apariției variantei Omicron, noua tulpină a SARS-CoV-2.

UPDATE: Un proiect de act normativ pentru modificarea hotărârii care prelungeşte starea de alertă începând de la 9 noiembrie, figurează pe ordinea de zi a reuniunii de duminică a Executivului.

„Proiect de hotărâre pentru pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, arată ordinea de zi transmisă de către Guvern.

Şedinţa are loc după ce, sâmbătă, premierul a discutat pe aceeaşi temă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu şefa Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Adriana Pistol.

Ca şi alte state UE, România a impus restricţii pentru persoanele care vin din Africa de Sud, unde a fost detectată noua tulpină a coronavirusului.

Primele măsuri luate, sâmbătă, de CNSU

Aceste restricţii includ carantina de 14 zile, indiferent dacă persoana vizată este sau nu vaccinată.

În condiţiile în care cursele aeriene către Europa au fost anulate, 36 de români au rămas blocaţi în Africa de Sud, MAE făcând demersuri pentru a facilita întoarcerea în ţară a acestora.

Cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului au apărut în mai mult state europene.

Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#sedinta de guvern, #nicolae ciuca, #tulpina sud africana , #Tulpina Omicron