Studiu Medlife: În România circulă deja o variantă mutantă din Delta. Nu a fost identificată varianta Omicron după secvențierea probelor din 19 orașe

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 14:38
3469 citiri
Studiu Medlife: În România circulă deja o variantă mutantă din Delta. Nu a fost identificată varianta Omicron după secvențierea probelor din 19 orașe
11 dintre probele analizate conțin o derivată a tulpinii Delta FOTO Pixabay

Primul studiu pe bază de secvențiere pentru varianta Omicron pe baza probelor selectate din 19 orașe din România nu a fost identificată noua tulpină sud africană pe teritoriul României.

Din 156 de probe secvențiate în laboratoarele Medlife, în niciuna nu a fost identificată varianta Omicron.

Probele analizate în această etapă a studiului desfășurat de divizia de cercetare MedLife conțin în proporție majoritară tulpina Delta a coronavirusului.

De asemenea, pe lotul analizat nu au fost identificate cazuri cu varianta Delta Plus, detectată de curând în România, detaliu care întărește faptul că această variantă nu are forță să se răspândească pe teritoriul țării.

Cele 156 de probe au fost selectate aleatoriu fiind recoltate de la pacienți care provin din 19 orașe ale țării (Alexandria, Bacău, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Ialomița, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Slobozia, Târgoviște, Timișoara).

“În ultima perioadă s-a tot adus în discuție posibilitatea apariției unei tulpini românești a virusului SARS-CoV-2, însă rezultatele procesului de secvențiere confirmă că nu există o astfel de tulpină în acest moment.

În continuare, varianta Delta este responsabilă de majoritatea cazurilor de infecție COVID-19 de pe teritoriul țării noastre și până acum, nu am identificat alte tulpini ale virusului care să determine îngrijorare, ceea ce înseamnă că vaccinurile actuale sunt în continuare o soluție eficientă de protecție împotriva formelor grave de boală.

11 dintre probele analizate pe acest lot, respectiv 7%, conțin varianta AY.4.2., o derivată a tulpinii Delta, intens urmărită de experții internaționali, după ce s-a observat o creștere a numărului de infecții COVID-19 în Marea Britanie.

Cu toate acestea, conform unui studiu realizat de Imperial College London, publicat la jumătatea lunii noiembrie, deși subvarianta Delta AY.4.2. pare să fie ceva mai transmisibilă decât varianta inițială, nu s-a dovedit că ar putea provoca forme mai severe de boală sau că ar diminua eficiența vaccinurilor.

La nivel mondial, varianta Omicron a mai fost identificată în alte nouă țări, pe lângă cele 11 din UE – Australia, Botswana, Canada, Hong Kong, Israel, Japonia, Africa de Sud, Elveția și Marea Britanie.

Luni, BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un vaccin adaptat la noua tulpină, deși la momentul actual nu există informații care să confirme că actualul vaccin nu mai este viabil. Marți, șeful Moderna a spus însă că, până acum, cercetătorii înclină să creadă că va fi nevoie de un nou vaccin.

Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
#secventiere, #probe, #covid, #tulpina delta, #varianta omicron, #Romania , #Tulpina Omicron
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
ma numesc omicron si sunt chinez nascut in botswana...