Seceta face ravagii in Maramures: 100.000 de litri de apa pentru populatie

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 10:101547 citiri
Seceta face ravagii in Maramures: 100.000 de litri de apa pentru populatie
Foto: Arhiva

Pompierii militari de la ISU Maramures au distribuit in ultimele ore peste 100.000 litri de apa menajera in sapte localitatile afectate de seceta.

Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat, vineri, ca apa a fost distribuita in 7 localitati rurale si urbane, unde fantanile erau secate.

La actiune au participat pompieri militari din cadrul Detasamentului Baia Mare, de la Detasamentul Sighetu Marmatiei, Sectia de Pompieri Viseu de Sus, Pichetul de Pompieri Targu Lapus si Garda de Interventie "Adrian Marchis" Somcuta Mare.

"Pompierii militari au raspuns nevoilor cetatenilor si au asigurat transportul si distributia apei menajere la gospodarii, demonstrand inca o data ca asigura servicii de calitate si sunt permanent in slujba cetateanului", a spus prefectul Sandu Pocol.

Autospecialele pompierilor s-au deplasat si au distribuit apa menajera in municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei (18.000 litri de apa menajera in partea estica a municipiului Baia Mare, alte 18.000 litri de apa menajera la Firiza si inca 9.000 litri de apa menajera pe strada Campul Negru din municipiul Sighetu Marmatiei), dar si in orasul Viseu de Sus (27.000 litri de apa menajera pe strada Arsitei), respectiv cate 9.000 litri de apa in gospodarii ale localnicilor din Tautii de Sus, Rohia si 18.000 litri de apa la Valenii Somcutei.

Cantitatea transportata si distribuita provine din surse suplimentare de apa, identificate la nivel local.

Persoanele beneficiare au fost instiintate de modul de utilizare a apei menajere in gospodariile proprii - doar pentru animalele din gospodarii.