Se dubleaza intretinerea in Bucuresti? - Consilier CGMB: Iarna asta nu are cum

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 21:03
3630 citiri
Se dubleaza intretinerea in Bucuresti? - Consilier CGMB: Iarna asta nu are cum
Foto: DCNews

Mircea Raicu, consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a declarat, miercuri, ca nu intelege de ce primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a facut afirmatii menite sa panicheze populatia de vreme ce acum e prea tarziu pentru a pune la punct o lege prin care subventia la gigacalorie pentru bucuresteni sa fie acordata in functie de venituri.

"Ca sa iei o astfel de masura ai nevoie cam de 8 luni de zile sa o pregatesti. Deci in iarna asta nu modifica. Nici nu stiu de ce a adus primarul general asta in discutie" a explicat Raicu.

Domnul Oprescu trebuie sa se consulte cu Guvernul si sa gaseasca o solutie financiara, asa incat bucurestenii sa ramana cu acelasi pret in aceasta iarna, pentru ca acum e prea tarziu (sa se mai modifice, n.red.)", a spus Raicu, la B1Tv.

El nu spune, insa, ca aceasta ar fi o masura gresita, insa punerea ei in aplicare ar putea intampina multe probleme, mai ales in a stabili cine plateste pretul intreg al gigacaloriei si cine pe cel subventionat.

"Bucurestenii platesc acelasi pret de patru ani de zile. (...) Eu nu am de unde sa stiu daca ANAF-ul are exact datele privind venitul fiecaruia, e o operatiune foarte grea (sa stabilesti cine plateste subventionat si cine pret intreg, n.red.)", a mai spus Raicu.

Invitat sa ia cuvantul in aceeasi emisiune, Radu Opaina, presedintele federatiei asociatiilor de locatari, a explicat ca este ciudata razgandirea lui Oprescu, care in urma cu cateva luni dadea asigurari ca nu se modifica nimic in aceasta iarna. El a precizat, insa, ca daca masura va fi luata, intretinerea va fi intr-adevar dublata.

"Declaratiile de azi sunt jumatate adevarate, ca nu s-a trezit acum Primaria Capitalei ca nu mai are bani. Acum trei luni zicea ca are bani. Asa ca ori parimarul general nu cunoaste bine legislatia ajutoarelor sociale, ori sfatuitorii lui nu tin cu ei", a spus Opaina.

Intrebat cat vom plati in aceasta iarna intretinerea, el a spus ca, daca luam in calcul majorarea pretului gazului ar trebui sa fie undeva cu 3% mai mult. In schib, daca se scoate subventia, bucurestenii pot sa inmulteasca cu doi ce au platit iarna trecuta pentru a afla raspunsul.

"Daca ne luam dupa datele de astazi, cel mult a crescut pretul gazelor cu 5%. Asta inseamna o crestere cu 2-3% a intretinerii la bloc. Daca ei vor avea curajul si tupeul sa elimine subventia, intretinerea se va dubla", a spus Opaina.

Ce a anuntat Oprescu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, in Comisia de industrii din Camera Deputatilor, ca a cerut ANAF-ului o lista cu veniturile bucurestenilor astfel incat cei care au venituri de peste 2.000-2.500 de lei pe cap de familie sa plateasca 328 de lei gigacaloria.

"Nu mai pot sa fac fata cu subventia, nu mai pot, nu mai am cum sa subventionez si sunt multi amarati care nu au bani. Am cerut de patru ani, sa vad acum daca se concretizeaza o lista cu veniturile (bucurestenilor - n.red.) de la ANAF si daca venitul este mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie sa pot sa-i pun sa plateasca 328 de lei, cat e acum gigacaloria la Bucuresti.

De ce? Ca sa pot sa maresc paleta alora care nu au bani. Nu e politic, e grija fata de oameni", a declarat Oprescu.

"Nu este elegant, nici echitabil, ca oameni care au venituri de peste 20-25 de milioane pe cap de membru al familiei sa plateasca subventionat gigacaloria. De ce sa plateasca dl Basescu subventionat, Oprescu, presedintele Camerei? Nu, sa plateasca (toata gigacaloria - n.red.), pentru ca pot sa o faca. In schimb, deblochez o serie intreaga de bani din subventie pentru mai multi oameni care au nevoie", a adaugat acesta.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#intretinere Bucuresti dubla gigacalorie, #eliminare subventie gigacalorie Bucuresti , #intretinere