Scoli inchise din cauza zapezii si a gripei, mii de elevi afectati. Iata situatia pe judete

Joi, 06 Februarie 2020, ora 14:183333 citiri
Scoli inchise din cauza zapezii si a gripei, mii de elevi afectati. Iata situatia pe judete
Foto: Arhiva Ziare.com

Cursurile sunt suspendate integral, joi, in unitatile de invatamant din judetele Braila, Buzau, Calarasi, Ialomita, Tulcea si Vrancea, in contextul avertizarilor Cod rosu si Cod portocaliu de vant puternic, viscol si vizibilitate redusa. Partial, sunt suspendate cursurile in unitati scolare din alte 12 judete.

Potrivit situatiei furnizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), cursurile sunt suspendate integral, joi, in judetele Braila, Buzau, Calarasi, Ialomita, Tulcea si Vrancea.

Decizia a fost luata de inspectoratele scolare, in urma intrunirii Comitetului pentru Situatii de Urgenta, din cauza conditiile meteo nefavorabile - intensificari puternice ale vantului, viscol, vizibilitate redusa semnificativ, fiind emise Cod rosu si Cod portocaliu.

Tot din cauza conditiilor meteo nefavorabile, in alte 12 judete cursurile sunt suspendate partial.

Astfel, nu se tin cursuri in 47 de unitati de invatamant din judetul Constanta, o unitate de invatamant din judetul Brasov, patru din Prahova, cinci din Harghita, 14 din Galati, 23 din Teleorman, doua din Dambovita, 21 din Giurgiu, una din Vaslui, 33 din Arges, una din Covasna si sapte din Timis.

Vezi situatia din Bucuresti si din tara cauzata de zapada si viscol

Peste o suta de unitati de invatamant sunt inchise din cauza gripei

Un numar de 14 unitati de invatamant sunt inchise integral, joi, din cauza gripei si a virozelor, alte 95 de scoli si gradinite fiind inchise partial, arata centralizarea MEC.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat, joi, ca situatia centralizata la nivel national arata ca, din cauza gripei si a virozelor, sunt inchise integral 14 unitati de invatamant din judetele Alba (cinci), Giurgiu (doua), Iasi (una), Ilfov (doua), Suceava (doua) si din Bucuresti (doua).

Partial, sunt inchise 95 de unitati de invatamant, din Alba (doua), Arges (trei), Bucuresti (65), Constanta (doua), Cluj (sapte), Iasi (trei), Ilfov (trei), Olt (una), Salaj (una), Sibiu (doua), Suceava (cinci) si Teleorman (una).

In total, sunt 9.637 de elevi afectati de suspendarea cursurilor din aceste unitati de invatamant, ei nefiind insa bolnavi.