Scandalul s-a incheiat: Spitalele din judetul Braila nu primesc bolnavi de COVID-19 din Galati

Marti, 24 Martie 2020, ora 17:34
4424 citiri
Scandalul s-a incheiat: Spitalele din judetul Braila nu primesc bolnavi de COVID-19 din Galati
Foto: Arhiva Ziare.com

Spitalele din judetul Braila nu vor accepta si trata bolnavi de coronavirus din alte regiuni ale tarii. Anuntul prefectului judetului Braila vine la putin timp dupa ce mai multi politicieni locali au protestat fata de proiectul ce viza transferarea de la Galati la Braila a pacientilor cu COVID-19.

Prefectul judetului Braila, Catalin Boboc, a facut anuntul la finalul unei videoconferinte la care au participat reprezentantii Ministerului Sanatatii si managerii institutiilor din domeniul medical brailean.

Boboc a spus ca autoritatile brailene au prezentat un plan care vizeaza tratarea in Braila doar a bolnavilor din judet. Documentul a fost aprobat de conducerea ministerului, a mai spus prefectul din Braila.

"In urma discutiilor pe care le-am purtat ieri (luni - n.r.), cu reprezentantii unitatilor spitalicesti aflate in subordinea administratiei publice din Braila si a transmiterii, de catre acestia, a planurilor albe necesare gestionarii actului medical in situatii de criza, Directia de Sanatate Publica (DSP) Braila a inaintat catre Ministerul Sanatatii planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul judetului.

Astazi (marti - n.r.), in cadrul videoconferintei organizata de Ministerul Sanatatii, unde am participat alaturi de conducerea DSP Braila si managerii unitatilor spitalicesti, acest plan a fost acceptat. Astfel, la nivelul judetului Braila se va asigura DOAR tratarea pacientilor infectati cu virusul COVID-19, care prezinta si patologii asociate, DIN JUDETUL NOSTRU. DSP Braila va transmite cetatenilor intreaga procedura pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar si locatiile pe care le vor avea la dispozitie", a anuntat, pe Facebook, prefectul judetului Braila, Catalin Boboc.

Scandalul de la Braila a izbucnit luni, dupa aparitia unei scrisori semnate de conducerea Directiei de Sanatate Galati, in care se vorbea despre transferarea bolnavilor de COVID-19 din regiune la unitatile medicale brailene.

Reprezentantii DSP Galati solicitau omologilor de la Braila un punct de vedere in ceea ce priveste strategia. Toti bolnavii si suspectii de COVID-19 din Galati urmau sa fie dusi la Braila, la Spitalul Judetean de Urgenta, la Spitalul de Pneumoftiziologie si la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. In schimb, judetul Galati ar fi preluat femeile cu probleme ginecologice si gravidele confirmate cu COVID-19, dar si toti pacientii din Braila care nu sunt infectati cu coronavirus.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#spitale Galati Braila COVID 19 , #administratia