Sassu promite independenta la TVR

Vineri, 14 Septembrie 2007, ora 08:22 894 citiri

Alexandru Sassu, presedintele-director general al SRTv, a declarat joi seara, in "Editie speciala" la TVR 1, ca vrea sa restrucutureze televiziunia publica, si nu isi doreste o cariera politica, potrivit Mediafax. "Inca de la numirea in Consiliul de Administratie, eu mi-am dat demisia din zona politica, desi legea nu obliga,tocmai pentru ca consider ca acesta este spiritul acestei legi.

Este nevoie de independenta si cred ca primul gest care trebuie facut este sa ies din zona politica. Din acest moment nu mai sunt om politic.

Am legaturi in zona politica, cu oameni din toate partidele. Dupa 12 ani de Parlament, am prieteni in toate partidele", a declarat Alexandru Sassu, ales, miercuri, de Parlament, la conducerea TVR dupa o perioada de interimat.

Sassu a mai spus ca isi doreste sa intervina din punct de vedere managerial in televiziunea publica si sa o restructureze, insa acest lucru nu inseamna concedieri la nivelul angajatilor, adaugand ca nu o va da afara pe Rodica Culcer, directorul Directiei Stiri.

"Astazi (joi - n.r.) s-a gasit la Departamentul Stiri grafica facuta pentru Kanal D. Colegi de-ai nostri lucrau pentru un canal concurent.

Doamna Culcer nu are nevoie pentru presa scrisa de aprobarea Comitetului Director. Legea prevede doar colaborarile cu institutii de televiziune concurente. Ea trebuie sa respecte Statutul ziaristului adoptat de televiziune", a precizat Sassu.

Potrivit anuntului de joi al TVR, doi angajati ai sai, Stefan Lungu si Tudor Dumitrascu, vor fi cercetati disciplinar pentru incalcarea prevederilor interne si a unor alineate din Legea 41/1994, pentru ca au colaborat cu un alt post tv, fara acordul Comitetului Director al SRTv.

Comitetul Director a hotarat, pe 29 august, "revocarea tuturor acordurilor anterioare date unor angajati ai SRTv de a colabora cu alte trusturi media si sanctionarea pe viitor, conform legislatiei in vigoare, a unor astfel de colaborari neautorizate".

"Restructurare, in conformitate cu legea, se face de CA. Sigur ca o restructurare facuta in afara departamentului respectiv este inoperanta", a subliniat Sasu.

Noul director general al SRTv a explicat si prezenta consilierului sau, Mura Franculescu, la sedintele de redactie ca fiind o situatie "temporara", pentru a avea o imagine obiectiva a Jurnalului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News