Sancțiunea ridicolă primită de angajații unui spital din Botoșani care au furat mâncarea de la gura pacienților

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 16:04 3795 citiri
Bolnav care primește mâncarea în spital FOTO monitorulbt.ro

Cinci angajaţi de la bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoșani au fost sancţionaţi salarial, după ce au furat carne din bucătăria unităţii sanitare.

La începutul lunii octombrie, managerul celui mai mare spital din judeţ a reclamat că angajaţii de la bucătăria unităţii ar fi încercat să sustragă opt kilograme de carne şi mai multe pungi cu legume.

Ulterior a fost demarată o anchetă disciplinară, iar comisia care a anchetat cazul a finalizat cercetarea și a anunțat cinci sancţiuni, scrie monitorulbt.ro.

Doi bucătari şi coordonatorul bucătoriei au fost sancţionaţi cu o diminuare de 10% a salariului pe o perioadă de trei luni.

Alţi doi îngrijitori de curăţenie din cadrul bucătăriei, au fost şi ei sancţionaţi, cu o diminuare de câte 5% din salariu pentru trei luni.

În paralel Poliţia Botoşani a demarat o anchetă, fiind deschis un dosar penal pentru infracţiunea de delapidare, cazul ajungând şi în atenţia procurorilor.

„Deciziile au fost luate de către comisia de disciplină a unităţii sanitare, iar conducerea le-a aprobat. În continuare există o anchetă penală în acest sens şi vom aştepta rezultatul comunicat de către autorităţile abilitate”, a spus economista Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

Sancţiunile sunt printre puţinele date de comisia de disciplină şi printre cele mai severe de până acum.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News