Salile de culturism si fitness s-ar putea redeschide dupa 15 iunie

Luni, 18 Mai 2020, ora 17:23
3935 citiri
Salile de culturism si fitness s-ar putea redeschide dupa 15 iunie
Foto: Arhiva Pixabay

Salile de culturism si fitness din Romania s-ar putea redeschide dupa 15 iunie, cu respectarea unui set de conditii necesare pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus, a declarat presedintele Federatiei Romane de Culturism si Fitness, Gabriel Toncean.

Mai multi reprezentanti ai salilor de culturism si fitness au avut, luni, o intrevedere cu ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, si cu presedintele Federatiei Romane de Culturism si Fitness, Gabriel Toncean.

"A fost o discutie preliminara in care am discutat si am propus anumite lucruri care ar fi valabile in salile de culturism si fitness, pentru ca nu sunt un capitol aparte din viata noastra sociala. Si am spus sa avem o discutie preliminara in care fiecare sa vina cu propuneri, care vor fi inaintate Ministerului Sanatatii.

Parerea mea personala, nu are legatura cu ceea ce transmit autoritatile, este ca e posibil ca dupa 15 iunie sa fie deschise aceste sali. A fost un grup de oameni de afaceri care au mai multe sali, dar si individuali, am inteles ca vor sa se constituie in asociatie sau patronat. Cert este ca gasim deschidere si vrem sa facem un lucru bun impreuna", a declarat Toncean.

Printre masurile pe care administratorii salilor ar trebui sa le respecte se afla si interzicerea folosirii aparatelor de aer conditionat: "Bineinteles ca va fi nevoie si de respectarea unor restrictii necesare. Spre exemplu neutilizarea aparatelor de aer conditionat in sali, pentru ca geamurile raman inchise, expectoratiile, saliva se depune pe aparate si nu ai timpul fizic sa le dezinfectezi. Din punctul meu de vedere, obligatoriu ar fi si dezinfectarea tuturor aparatelor dupa fiecare utilizare. Chiar reprezentantii salilor au facut aceasta propunere".

Gabriel Toncean a precizat ca in ceea ce ii priveste pe sportivii afiliati la federatie, lotul national ar urma sa intre in cantonament in luna august.

"Deocamdata sportivii afiliati la federatie se antreneaza in regim propriu, fiecare cum poate, cum se descurca. Le-am oferit varianta unui cantonament in luna august, speram ca pana la acea data sa putem sa ne desfasuram activitatea in conditii normale, pentru ca ne asteapta un sfarsit de an foarte greu.

Ar fi vorba de 33 de sportivi din lotul national. Mutand toate competitiile din prima parte a anului in cea de-a doua se inghesuie si nu va fi un an usor. Acum nu am vrut sa riscam sa intram in cantonament pentru ca exista pericolul ca unul dintre ei sa se contamineze si sa-i imbolnaveasca pe cei din jurul lui si sa pierdem tot lotul. Si atunci am fost mai rezervati sa sa respectam cu strictete regulile impuse de autoritati", a mai spus Gabriel Toncean.

Citeste si La sala de fitness in pofida pandemiei

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sali fitness 15 iunie, #sali fitness iunie deschidere , #romani