Salariilor bugetarilor cresc de la 1 iunie

Sambata, 05 Mai 2012, ora 23:20
9158 citiri
Salariilor bugetarilor cresc de la 1 iunie

Salariile bugetarilor vor fi majorate, prima transa urmand sa vina la inceputul lunii iunie, iar tot de la aceasta data pensionarii isi vor primi, lunar, sumele restante din CASS, a anuntat Florin Georgescu, ministrul desemnat de Victor Ponta pentru portofoliul Finantelor.

Informatia a fost anuntata dupa ce membrii delegatiei FMI au fost de acord sa acorde o majorare a deficitului bugetar, astfel facandu-se rost de bani.

"Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor si reformelor structurale, sectoriale cuprinse in acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International", a explicat Georgescu, la finalul negocierilor cu FMI.

Prima crestere a salariilor bugetarilor va avea loc in luna iunie, cu 8%.

"S-a majorat deficitul bugetar cu o anumita suma suficienta pentru a acoperi cele doua promisiuni facute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumita suma pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 incepand cu acordarea unei prime cresteri de 8% in luna iunie si, de asemenea, s-a gasit o solutie cuprinzatoare pentru solutionarea problemei pensionarilor, care urmeaza sa primeasca sume lunare incepand tot cu luna iunie", a adaugat ministrul desemnat pentru Finante.

El a precizat ca ambele masuri se vor reflecta intr-o lege, pentru ca numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi banesti. Pentru a reveni la nivelul din iunie din 2010, salariile bugetarilor ar urma sa creasca cu 16%.

Negocierile dintre delegatia FMI si ministrii economici ai Guvernului Ponta pentru stabilirea termenilor noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv dureaza de doua zile.

Ialomitianu: Atat a putut Guvernul Ponta sa convinga FMI...

Fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu a comentat, malitios, la Romania Tv, anuntul facut de Georgescu: "Atat a putut noul Guvern sa convinga FMI...8%". Mai mult, el a avertizat ca a doua majorare USL o va efectua in luna noiembrie.

El a atacat noul Guvern si pe tema majorarii pensiilor: "USL a uitat pensionarii. E prea putin pentru cat au promis", a mai spus Ialomitianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#majorare salarii bugetari, #salarii pensii cresc iunie, #FMI acord pensii salarii , #salariu