Salariile persoanelor cu dizabilitati scad cu 7% din cauza revolutiei fiscale

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 16:564680 citiri
Salariile persoanelor cu dizabilitati scad cu 7% din cauza revolutiei fiscale
Foto: Arhiva Pixabay

Salariile persoanelor cu handicap grav sau accentuat scad de la 1 ianuarie cu aproape 7%, din cauza noilor prevederi fiscale din OUG 79/2017. Situatia este similara cu cea a specialistilor IT, despre care s-a tot vorbit in ultima vreme.

Mai rau, efectele in cazul persoanelor cu handicap sunt si mai grave pentru ca au salarii mult mai mici decat informaticienii si sunt mult mai numeroase decat acestia, semnaleaza tDigi24.

Daca in cazul specialistilor IT s-a vorbit despre solutia oferirii de ajutoare suplimentare in compensatie, cu care noul ministru de Finante, Eugen Teodorovici, nici nu este de acord, in cazul persoanelor cu handicap nu este clar care ar fi varianta de corectare a nedreptatii.

Conform unor documente oficiale, in 2017 existau in Romania circa 127.000 de angajati cu dizabilitati importante, care vor suferi scaderi de salarii. Multi angajatori nu stiu cum sa aplice corect noile prevederi fiscale si nici daca acesti salariati, care anul trecut aveau cota zero la impozit, trebuie sa achite 10% de la 1 ianuarie.

"Cei de la Resurse Umane m-au anuntat ca de la 1 ianuarie 2018 platesc impozit pe venit de 10%. Nu au stiut sa imi spuna care este prevederea", a declarat un tanar cu handicap de gradul II (accentuat), la postul citat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
niculaeda
rank 5
MosGerila
rank 5
handicap = OK, handicap,at = KO :)))))