Rusanu propune reducerea la jumatate a salariilor din ASF: Doar 7.000 de euro lunar

Marti, 18 Februarie 2014, ora 15:35
4781 citiri
Rusanu propune reducerea la jumatate a salariilor din ASF: Doar 7.000 de euro lunar
Foto: Digi24

Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a anuntat, marti, ca salariile angajatilor din aceasta institutie vor fi reduse cu 50% in 2014.

Anuntul a fost facut in contextul in care in presa au aparut informatii conform carora venitul obtinut de Rusanu in ultimele doua luni ale anului 2013 a fost de 72.000 de euro brut, prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, a castigat in aceeasi perioada peste 68.000 de euro brut. Alti angajati ai ASF, printre care soti, sotii si copii ai unor politicieni aflati la putere, au castigat peste 10.000 de euro lunar, au aratat jurnalistii de la Hotnews.

In aceste conditii, s-a decis infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta.

USD vrea ancheta la ASF pe tema salariilor mari. PNL nu a fost intrebat inca

Dan Radu Rusanu a explicat intr-o conferinta de presa tinuta marti la amiaza ca salariile primite in 2013 fusesera deja reduse cu 50% fata de anul anterior si a anuntat ca va propune reducerea cu inca 50% in anul 2014.

"Pentru 2014 vom propune reducerea salariilor in continuare cu 50% fata de 2013, in prima faza la membrii Consiliului si mergand prin reverberatie pana la ceilalti angajati", a declarat Rusanu.

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor prezent la conferinta de presa, presedintele ASF a dat si un exemplu, spunand ca salariul care a fost "cam de 30 si ceva de mii in 2012", in 2013 a fost de 14.000 de euro "si pentru anul acesta vom propune 7.000".

La aceste salarii uriase s-au adaugat prima de vacanta si un stimulent de sfarsit de an.

"Prima de vacanta pentru 2014 s-a desfiintat si stimulentul s-a desfiintat", a anuntat Rusanu pentru anul care abia a inceput, precizand ca stimulentul a fost de 15.000 de euro si s-a acordat "in functie de rezultatele obtinute".

"In bugetul de venituri si cheltuieli pe 2014 nu mai apar", a declarat Rusanu.

Intrebat de jurnalisti, Dar Radu Rusanu a anuntat ca Laura Chitoiu, acuzata de DNA de abuz in serviciu, s-a autosuspendat din functia de director. Sotia fostului ministru de Finante este cercetata penal in dosarul Carpatica.

Printre angajatii ASF care castiga salarii foarte mari si sunt rude cu politicieni aflati la Guvernare sunt Laura Chitoiu, sotia ministrului Finantelor Daniel Chitoiu, care a avut un venit brut de peste 19.000 de euro in ultimele doua luni ale anului 2013, Aura Socol (sotia consilierului premierului Cristian Socol), sotia liderului deputatilor PNL George Scutaru, fiul ministrului Muncii Mariana Campeanu, fiica vicepremierului Gabriel Oprea, sotia deputatului PNL Dan Motreanu si sotul Liei Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Rusanu salarii ASF, #Daianu salariu ASF, #reducere salariu ASF , #salariu