Romano- catolicii sarbatoresc, duminica, Floriile, printr-o procesiune pe strazile Capitalei. Unde sunt restrictii de circulatie

Duminica, 25 Martie 2018, ora 07:29
2675 citiri
Romano- catolicii sarbatoresc, duminica, Floriile, printr-o procesiune pe strazile Capitalei. Unde sunt restrictii de circulatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ca in fiecare an in duminica Floriilor, romano-catolicii vor merge, duminica, intr-o procesiune pe strazile Capitalei, circulatia rutiera fiind restrictionata pe traseul Biserica Franceza, bulevardul Aviatorilor, Piata Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, Catedrala Sfantul Iosif.

Procesiunea va incepe la ora 13.00, in fata Bisericii Franceze "Sacre Coeur", de pe strada Cpt. Demetriade si se va incheia la ora 15.00, la Catedrala Sfantul Iosif, de pe strada General Berthelot si va fi condusa de Episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti: IPS Ioan Robu - Arhiepiscop Mitropolit, si PS Cornel Damian - Episcop auxiliar.

Procesiunea va incepe cu un moment de rugaciune, la ora 14.00, la Biserica Franceza "Sacre Coeur" (str. Cpt. Demetriade nr. 3, langa Statuia Aviatorilor), in cadrul caruia IPS Ioan Robu va binecuvanta ramurile pe care cei prezenti le vor purta in mana pe strazile capitalei. In timpul procesiunii credinciosii vor parcurge traseul: B-dul Aviatorilor, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, pana la Catedrala romano-catolica Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19). Tinerii vor purta in fruntea procesiunii "Crucea Zilei Mondiale a Tineretului". La sfarsitul procesiunii, in jurul orei 15.00, in Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, prezidata de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU.

In Duminica Floriilor, Biserica Catolica celebreaza si Ziua Mondiala a Tineretului (ZMT), ajunsa in acest an la cea de a XXXIII-a editie.

Cu aceasta ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea intreaga un mesaj cu tema: "Nu te teme, Marie, pentru ca ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30) - cuvinte adresate Sfintei Fecioare Maria de catre ingerul Gabriel la Bunavestire. In Mesaj, Papa Francisc ii indeamna pe tineri sa-si infrunte temerile, sa fie autentici si curajosi in a-l iubi pe Dumnezeu si pe aproapele, dupa exemplul Sfintei Fecioare Maria.

Traficul rutier va fi restrictionat pe strada Cpt. Gheorghe Demetriade, intre Bd. Aviatorilor si Str. Emil Pangrati, in intervalul 13.30 - 14.10 si gradual pe banda I de circulatie pe traseul Biserica Franceza - Statuia Aviatorilor - Bd. Aviatorilor - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Str. General Berthelot - Catedrala Sf. Iosif, precum si pe strazile care acced catre acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Florii precesiune trafic , #sarbatoare
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Sarbatoare frumoasa catolicilor si tuturor celor care sarbatoresc