Romanii prefera reducerea CAS - sondaj

Joi, 29 Martie 2012, ora 08:451973 citiri
Romanii prefera reducerea CAS - sondaj

Daca ar fi sa aiba de ales intre reducerea contributiilor la asigurarile sociale si majorarea salariilor bugetarilor, cititorii Ziare.com ar alege prima varianta, potrivit unui sondaj.

Guvernul ia in considerare atat readucerea salariilor bugetarilor la nivelul dinainte de taierile din 2010, precum si o reducere a CAS, pentru a stimula piata muncii.

Potrivit sondajului Ziare.com, 56,36 la suta din cititori ar prefera sa se taie din contributiile la asigurarile sociale, in comparatie cu doar 30,03 procente care ar prefera sa fie majorate salariile bugetarilor.

De asemenea, 11,23 la suta au declarat ca niciuna din cele doua masuri nu ar fi potrivita, avand in vedere ca majoritatea analistilor sunt de parere ca guvernul nu va avea bani in buget pentru a le lua.

"De abia din 2013 ne putem gandi la asa ceva. Majorarea salariilor este o masura politica pe care o consider imprudenta, in conditiile in care statul roman nu are bani sa-si acopere alte cheltuieli mult mai urgente", a explicat Valentin Ionescu, pentru Ziare.com.

Nu in ultimul rand, 2,38 la suta din respondenti au declarat ca nu ii intereseaza aceste aspecte sau nu stiu care ar fi o solutie mai buna.

Daca vor exista bani in buget, guvernul ar putea majora salariile de la jumatatea acestui an, iar, in cazul reducerii CAS, analistii sunt de parere ca ar fi nevoie de taierea unui procentaj important, pentru a se resimti efectul in piata muncii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News