Romanii din strainatate se vor putea imuniza la punctele de vaccinare de la frontiera Nadlac I si Nadlac II

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:122024 citiri
Romanii din strainatate se vor putea imuniza la punctele de vaccinare de la frontiera Nadlac I si Nadlac II
Centrele vor fi amenajate la cele doua puncte de trecere a frontierei/ FOTO Arhiva Ziare.com

Interesul crescut al romanilor din strainatate de a se vaccina impotriva coronavirusului a determinat autoritatile din Arad sa amenajeze la granita cu Ungaria, in punctele de trecere a frontierei Nadlac I si Nadlac II, puncte de vaccinare anti COVID-19.

"Nu as spune ca este un fenomen, dar sunt foarte multi romani care lucreaza si locuiesc in tari europene si vin in Arad doar pentru a se vaccina. Unii vin cu partenerii de viata, cetateni straini - germani, italieni si asa mai departe. Acesti oameni se bucura de facilitatea de a se vaccina foarte usor in tara noastra, fara programare. Personal cunosc multe cazuri, dar aceasta tendinta mi-a fost adusa la cunostinta si in cadrul discutiilor din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Si cu ocazia Pastilor, romanii care au venit acasa la familii au profitat si s-au vaccinat", a declarat prefectul judetului Arad, Toth Csaba, potrivit stirileprotv.ro.

Si seful DSP Arad, Horia Timis, sustine ca sute de persoane au trecut granita in ultimele saptamani pentru a se vaccina la Arad.