Romania trimite in Slovacia o echipa medicala care va sustine eforturile de combatere a pandemiei COVID-19

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 12:27
2546 citiri
Romania trimite in Slovacia o echipa medicala care va sustine eforturile de combatere a pandemiei COVID-19
FOTO: Pixabay.com

O echipa compusa din 5 medici si 9 asistenti medicali este pregatita sa ajute autoritatile medicale de la Bratislava, aceasta urmand sa fie insotita de doi reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, a informat duminica un comunicat al Guvernului.

"Romania raspunde solicitarii de asistenta internationala lansata de autoritatile din Slovacia. Acest raspuns exprima solutia concreta a solidaritatii Uniunii Europene fata de statele membre. Autoritatile medicale din Slovacia au acum mai mult ca niciodata nevoie de ajutor, iar mesajul nostru este unul simplu - "personalul medical din Slovacia nu trebuie sa fie singur in aceasta lupta neechilibrata cu acest inamic invizibil; Nu sunteti singuri"", a precizat comunicatul Executivului.

In contextul sustinerii eforturilor de combatere a raspandirii virusului SARS-CoV-2 si urmare a activarii Mecanismului European de Protectie Civila - solicitare primita de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in calitatea sa de punct national de contact, de la Centrul de Coordonare a Raspunsului la Urgenta al Comisiei Europene (ERCC) - Guvernul Romaniei doreste sa sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate in anestezie si terapie intensiva, a adaugat sursa citata.

Astfel, precizeaza Guvernul, o echipa compusa din 5 medici si 9 asistenti medicali este pregatita sa ajute autoritatile medicale de la Bratislava. Echipa va fi insotita si de doi reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Misiunea este prevazuta sa dureze 21 de zile.

Atat personalul medical, cat si personalul IGSU care va asigura suportul pentru desfasurarea in bune conditii a misiunii, inclusiv legatura cu autoritatile slovace, sunt pregatiti sa inceapa deplasarea imediat ce oferta Romaniei va fi acceptata de Ministerul Sanatatii din Slovacia, a mai precizat Executivul.

Actiunea este finantata de Comisia Europeana prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgenta pe teritoriul Uniunii).

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#Romania, #slovacia, #echipa medicala, #medici covid, #pandemie , #medici