România cere ajutor internațional pentru medicamentul Tocilizumab și pentru concentratoare de oxigen

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 17:30
1670 citiri
România cere ajutor internațional pentru medicamentul Tocilizumab și pentru concentratoare de oxigen
Pacient cu Covid, în stare gravă, la ATI FOTO Pixabay

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, luni, 11 octombrie să solicite ajutor internaţional pentru medicamentul Tocilizumab şi pentru concentratoare de oxigen de 10 litri. Stocurile au fost completate prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, dar mai sunt necesare astfel de medicamente şi echipamente.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de astăzi, 11 octombrie Hotărârea numarul 84 privind aprobarea solicitării de asistenţă internaţională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro- Atlantic Disaster Response Coordination Centre)”, a transmis, luni, CNSU.

Potrivit sursei citate, prin această hotărâre se propune solicitarea de asistenţă internaţională constând în produsele medicale, respectiv imunomodulatorul Tocilizumab şi concentratoare de oxigen de 10 litri.

Autorităţile anunţă că unităţile sanitare publice ”se confruntă cu nevoia acută de asigurare a medicaţiei necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19 şi în special a imunomodulatorului Tocilizumabum”.

Decizia a mai fost luată ”ţinând cont de situaţia stocurilor la nivel global a imunomodulatorului Tocilizumabum precum şi de numărul insuficient de concentratoare de oxigen existent la nivelul unităţilor sanitare care sunt necesare în asigurarea aportului de oxigen pentru pacienţii cu forme severe şi critice de COVID-19, în contextul asigurării parţiale, până la această dată, a materialelor, echipamentelor şi medicamentelor prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă şi raportat la urgenţa nevoii de asigurare a medicaţiei necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19”.

Anterior, România a activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, primind ajutor din partea mai multor state.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#Romania, #ajutor international, #tratament, #pacienti covid, #stare grava , #coronavirus