Revolta pe Facebook fata de ierarhii din fruntea BOR, dupa Sinodul din Creta

Marti, 23 August 2016, ora 16:25
16838 citiri
Revolta pe Facebook fata de ierarhii din fruntea BOR, dupa Sinodul din Creta
Foto: Patriarhia Romana

Un protest la adresa conducerii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a fost initiat pe Facebook urmand sa fie organizat la data de 30 august, in fata Catedralei Patriarhale "Sfintii Constantin si Elena" din Dealul Mitropoliei.

Conform Adevarul, contestatarii sunt nemultumiti de documentele semnate de delegatia BOR la Sfantul si Marele Sinod Panortodox care a avut loc in Creta in perioada 17-26 iunie 2016.

Pagina special dedicata acestui eveniment este administrata de Stefan Stancu, care se prezinta astfel: "Nu sunt Preot, Nu sunt diacon, Nu sunt calugar. Sunt un mirean (Botezat Ortodox) ca si voi".

"Atentie mare! Acest protest Nu este autorizat si se adreseaza Ortodocsilor care pot merge si la puscarie, pot fi amendati pentru ca marturisesc Adevarul si pot sa dea jos patriarhul mason-ecumenist-apostat!

Monahul Ioan marturisitorul din Sfantul Munte Athos

Anatema tuturor celor care au semnat la Sinodul talharesc din Creta!

Anatema patriarhilor ecumenisti care au semnat in Creta!

Anatema patriarhului Daniel si celor 24 de episcopi care au semnat la Sinodul din Creta!

Anatema! Anatema! Anatema!", a scris acesta pe pagina special dedicata evenimentului.

Alaturi de protest este initiat si un apel la post negru pana miercuri si la "rugaciune pentru salvarea Ortodoxiei".

" (...) Preoti, calugari, maici, mireni vom merge la Patriarhie, Mitropolie, Episcopie unde se afla acei episcopi tradatori care au semnat in Creta pentru a le cere public sa demisioneze din functia de episcop sau sa se pocaiasca public si sa retraga semnatura pe care au pus-o pe documentele acelea neortodoxe.

Acum e Salvarea Ortordoxiei astfel pedeapsa lui Dumnezeu va veni peste noi toti. (...) Trebui sa ne unim noi (mirenii) si sa demonstram ca Biserica Ortodoxa inseamna cler+popor, unde clerul slujeste poporului si Niciodata clerul Nu poate fi stapan pe popor si sa semneze in numele poporului fara sa ii intrebe daca sunt sau Nu de acord cu apostazia din Creta. Sa ne unim acum cat avem vreme, ca pe urma va fi prea tarziu", mai arata sursa citata.

Tot pe Facebook a fost publicat si discursul violent al unui calugar de la Muntele Athos, Ioan Marturisitorul, care sustine ca atat Patriarhul Daniel, cat si Papa Francisc ar fi posedati de Satana.

Citeste un punct de vedere avizat pe acest subiect: "Cand intra vanitatea Moscovei in Biserica: Ce-ar fi sa-l afurisim pe raposatul Teoctist?"

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#protest Biserica Ortodoxa Facebook Creta , #religie