Reguli obligatorii pentru scoli din cauza epidemiei: La 3 cazuri de gripa, clasa se inchide

Joi, 06 Februarie 2020, ora 19:21
6068 citiri
Reguli obligatorii pentru scoli din cauza epidemiei: La 3 cazuri de gripa, clasa se inchide
Foto: Arhiva Pixabay

Ministerul Educatiei a transmis o nota catre inspectoratele scolare din toata tara cu masurile obligatorii pe care unitatile de invatamant trebuie sa le aplice pentru prevenirea imbolnavirilor in colectivitatile de prescolari si elevi in contextul epidemiei de gripa declarate azi.

Personalul medical din unitatile de invatamant trebuie sa realizeze zilnic triajul elevilor la inceputul fiecarui schimb, iar in cazul aparitiei de minimum trei cazuri de gripa confirmate intr-o clasa/grupa de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase.

In cazul absentei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unitati de invatamant din cauza gripei confirmate, cursurile unitatii de invatamant se vor suspenda, adauga ministerul.

Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfectia spatiilor de invatamant.

Totodata, ministerul solicita sa se asigure obligatoriu apa si sapun in unitatile de invatamant, iar cadrele didactice sa ia masuri de respectare a masurilor de igiena personala si colectiva precum: spalarea pe maini ori de cate ori este cazul (inainte si dupa masa, dupa folosirea toaletei, la venirea acasa etc.), spalarea sub jet puternic de apa a fructelor si legumelor, consumul de apa doar din surse sigure, autorizate.

Se recomanda amanarea, pe cat posibil, a manifestarilor sportive, culturale, pentru a preveni aglomerarea si pentru limitarea transmiterii infectiilor respiratorii.

Revenirea in colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverinta medicala, precizeaza reprezentantii ministerului.

De asemenea, Ministerul Educatiei recomanda o colaborare stransa intre cadrele didactice si parinti in vederea identificarii din timp a semnelor de imbolnavire si a intreprinderii masurilor de prevenire a imbolnavirilor in colectivitate.

De asemenea, inspectoratele scolare au obligatia de a informa zilnic Ministerul Educatiei pana in ora 10:00 si intre orele 10:00 - 16:00 de toate situatiile de imbolnaviri aparute si numarul unitatilor de invatamant care isi suspenda cursurile integral/partial din aceasta cauza.

Gripa a evoluat epidemic in saptamana 27 ianuarie - 2 februarie, a informat joi Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scoli inchise gripa, #reguli scoli gripa , #gripa