Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Pelerinajul la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei din 30 noiembrie va fi permis. Care sunt regulile de participare

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 18:09
1761 citiri
Pelerinajul la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei din 30 noiembrie va fi permis. Care sunt regulile de participare
Mănăstirea ”Peștera Sfântului Andrei” FOTO basilica.ro

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a anunţat vineri, 26 noiembrie, că pelerinajul de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, din data de 30 noiembrie, va fi permis cu unele condiții. Participanții vor trebui să păstreze înre ei o distanță de cel puțin doi metri, iar personalul de cult va dezinfecta toate obiectele şi suprafeţele atinse frecvent.

Accesul celor cu simptome de viroze nu va fi permis.

“Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanţă pentru noi, întreaga comunitate de credincioşi din ţară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislaţiei actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorităţi special pentru protecţia sanitară a fiecărui participant”, a transmis prefectul Constanţei.

El a menţionat şi care sunt regulile care trebuie respectate de către participanţi.

“Astfel, purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri între participanţi şi va realiza un triaj observaţional (cine prezintă semne, cum ar fi tuse, strănut, rinoree nu va avea acces).

Totodată, aceştia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele şi suprafeţele frecvent atinse. Toate aceste măsuri preventive sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte nr. 685/939/2021 privind regulile de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul a menţionat că participanţii pot proveni şi din alte localităţi, dar nu pot ajunge cu transporturi organizate.

”Participanţii pot proveni şi din afara localităţii în care va avea loc pelerinajul, dar nu pot ajunge acolo folosind transporturi organizate sau curse ocazionale, conform art. 4, pct. 3 din anexa 3 a HG 1183/2021. Aşadar, nimeni nu poate interzice dreptul la credinţă, autorităţile doar facilitează desfăşurarea unui eveniment religios, cu respectarea unor norme pe care, personal, le consider de bun simţ. Fac apel la conştiinţa tuturor enoriaşilor. Acelaşi lucru îl aşteptăm şi de la personalul de cult, care va beneficia de sprijinul şi ghidarea forţelor MAI”, a mai declarat prefectul Silviu Coşa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#pelerinaj, #pesta sfaantului andrei, #reguli participare pelerinaj , #biserica
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Jigodiile de hautoritati covidioate nu puteau sa interzica ...