Referendum pentru eutanasierea maidanezilor - care sunt conditiile sa fie validat

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:502748 citiri
Referendum pentru eutanasierea maidanezilor - care sunt conditiile sa fie validat

Aproximativ 900.000 de romani trebuie sa participe la referendumul din 6 octombrie, din Capitala, pentru a se exprima asupra eutanisierii cainilor fara stapan, astfel incat referendumul sa fie validat.

Pentru a fi validata consultarea populara, este nevoie de prezenta a cel putin 50 la suta dintre bucurestenii cu drept de vot.

Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi, aprobat

Datele Biroului Electoral Central arata ca numarul total al alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente este de aproape 1,8 milioane - 1.787.918 persoane, transmite Mediafax.

In ultimii ani, prezenta la vot a bucurestenilor a fost insa sub 50 la suta. Doar la alegerile prezidentiale din anul 2009 au fost mai multe de jumatate dintre locuitorii cu drept de vot ai Capitalei - 50,09 la suta in primul tur si 54,9 la suta in turul al doilea. Spre comparatie, la alegerile europarlamentar din anul 2009 au participat doar 15,92 la suta dintre bucurestenii cu drept de vot.

Oprescu si-a sustinut referendumul in Consiliul General - Costurile sunt de 6 milioane

Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi a fost aprobat, vineri, de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Costurile se vor ridica la 6 milioane de lei

Referendumul, care va avea loc pe 6 octombrie, a fost propus de primarul Sorin Oprescu dupa ce un copil de numai patru ani a fost ucis de caini in zona unui parc din Capitala.

Au votat in favoarea acestui proiect 31 de consilieri, sase au fost impotriva, iar consilierii PDL au parasit sala.

Protest fata de problema maidanezilor - Parintii copilului ucis: Alegem cainii sau copiii?

Mai multi oameni s-au adunat la Piata Romana, vineri seara, pentru a cere rezolvarea problemei cainilor vagabonzi si pentru a aprinde lumanari pentru Ionut, copilul de patru ani care a fost ucis de maidanezi, intr-un parc din sectorul 2 al Capitalei.

Manifestantii au venit cu pancarte si protesteaza pasnic. Ei scandeaza "Jos Oprescu" si "Demisia", au venit cu flori si au aprins zeci de lumanari si candele pentru Ionut, transmite B1 Tv. Pe o pancarta scrie "Va rugam sa ne scuzati, nu vrem sa mai fim muscati", iar un copil afiseaza mesajul "Stop, nu vreau sa urmez eu".

Printre ei se afla si parintii copilului ucis de caini.

"Trebuie sa ne gandim bine ce alegem - copiii sau maidanezii. Daca nu ar fi fost maidanezii, copilul nostru ar fi trait. Era ratacit, dar era gasit si era in viata", a spus mama lui Ionut.

"Sa nu fie degeaba moartea unui copil. Solutii exista, speram sa se aplice", a declarat si tatal copilului.