Reducerea CAS ar putea fi amanata pentru inceputul anului 2012 - MFP (Video)

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 18:22890 citiri
Reducerea CAS ar putea fi amanata pentru inceputul anului 2012 - MFP (Video)
Foto: Arhiva

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina a declarat, joi, ca reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) ar putea fi amanata pentru inceputul anului 2012, in functie de gradul de colectare a veniturilor la buget.

"In functie de colectarile care se vor face pana la jumatatea acestui an, se va stabili data cand se va aplica reducerea cotei contributiilor", a spus Gherghina.

Acesta a explicat ca, daca "va merge bine colectarea", reducerea CAS va fi aplicata incepand cu jumatatea acestui an, existand in acelasi timp posibilitatea amanarii masurii pentru inceputul anului 2012.

De asemenea, urmeaza sa se stabileasca nivelul acestei reducerei, care va fi intre 1 si 3%, potrivit lui Gherghina. "Noi credem ca sunt sanse ca aceasta reducere sa se intample pana la jumatatea anului, dar trebuie sa vedem cum merg colectarile", a subliniat secretarul de stat.

Coalitia a decis luni ca CAS-ul pentru firme sa fie redus incepand cu jumatatea acestui an, de la 44, 5% la 41%, iar de la inceputul lui 2012 cota unica ar urma la randu-i sa fie redusa, de la 16% la 14% sustin surse politice.

Pe de alta parte, Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, a declarat, pentru NewsIn, ca problematica scaderii cotei unice va fi discutata saptamana viitoare, mai precis miercuri, incepand cu ora 10.00, de grupul de lucru format la nivelul Coalitiei. El a refuzat sa precizeze insa cu cat va fi redusa cota unica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News