Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Social > medici
A   A   A

Reactia clinicii din Pitesti, in cazul copilului care a murit dupa o anestezie: Dezinformarea, mai importanta decat adevarul

Reactia clinicii din Pitesti, in cazul copilului care a murit dupa o anestezie: Dezinformarea, mai importanta decat adevarul
Foto: Arhiva Pixabay
Oficialii clinicii din Pitesti in care s-a facut anestezia care ar fi dus la decesul unui copil de 4 ani au reactionat, joi, pe pagina de socializare a clinicii. Ei acuza ca "dezinformarea, speculatiile si goana dupa senzational s-au dovedit o data in plus mai importante decat cautarea adevarului" si spun ca asteapta rezultatele anchetelor care au fost deschise pentru a "intelege" ce s-a intamplat.

Reprezentantii clinicii stomatologice din Pitesti unde un baietel de patru ani si opt luni a intrat in stop cardio-respirator in urma unei anestezii, murind dupa doua zile de coma, sustin ca le este greu sa "inteleaga" ce s-a intamplat in acel caz.

"Stim ca toata lumea asteapta o reactie de la noi si, mai mult decat orice, ne dorim sa intelegeti ca ne este la fel de greu ca fiecaruia dintre dvs. sa intelegem si sa acceptam ceea ce s-a intamplat in clinica noastra. O clinica in care sunt tratati si copiii nostri, ai colegilor, prietenilor si cunostintelor noastre.
Inainte de toate, suntem oameni si parinti - de aceea ceea ce s-a intamplat in casa noastra este atat de dureros, de greu de acceptat, atat de greu de trait si de inteles. In aceste momente, gandurile si inimile noastre sunt insa alaturi de parinti, nu facem decat sa ne rugam sa aiba putere si liniste", a transmis clinica, joi dupa-amiaza, pe Facebook.

Reprezentantii clinicii isi doresc "mai mult decat oricine" sa "inteleaga" ce s-a intamplat.

"Asteptam rezultatul investigatiilor si anchetelor in curs, speram din tot sufletul ca vor aduce raspunsurile pe care toata lumea le asteapta si ca nu vor lasa loc de alte interpretari. Caci, din pacate, pana in acest moment, dezinformarea, speculatiile si goana dupa senzational s-au dovedit o data in plus mai importante decat cautarea adevarului", precizeaza mesajul postat.
Oficialii clinicii dentare dau asigurari ca in momentul in care vor avea datele legate de decesul copilului le vor face publice.

Copilul de 4 ani din Pitesti a intrat in stop cardio-respirator in urma unei anestezii facute la o clinica stomatologica si a murit, miercuri seara, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

Politia Judeteana Arges a transmis ca urmeaza a fi schimbata incadrarea juridica in cauza, noua incadrare fiind aceea de ucidere din culpa.

Colegiul Medicilor Stomatologi a anuntat ca s-a autosesizat in cazul copilului de 4 ani care a decedat in urma anesteziei facute la o clinca stomatologica din Pitesti.

Citeste si:
Facebook ShareTweet
 Vineri, 14 Februarie 2020, ora 10:11

 Articol citit de 5340 ori

Citeste si: