Reactia Arhiepiscopiei Tomisului dupa plangerea penala pe numele lui IPS Teodosie: Acesta nu poarta raspunderea purtarii mastii de catre participantii la slujbe

Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 17:08 5869 citiri
IPS Teodosie/Basilica.ro

Arhiepiscopia Tomisului considera ca plangerea penala pe numele IPS Teodosie este neintemeiata, pentru ca Arhiepiscopul nu poarta raspunderea purtarii mastii participantilor sau a distantei dintre persoane in timpul slujbelor.

Referitor la plangerea penala impotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Boboteaza, Arhiepiscopia Tomisului a transmis ca plangerea penala este neintemeiata deoarece, conform legislatiei, pelerinajele si procesiunile religioase sunt permise.

Reprezentantii bisericii spun ca la eveniment au fost prezenti politisti si jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare in vigoare.

"Referitor la plangerea penala impotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Boboteaza, Arhiepiscopia Tomisului considera plangerea penala neintemeiata deoarece:

1. Conform legislatiei, pelerinajele si procesiunile religioase sunt permise.

2. La eveniment au fost prezenti politisti si jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare in vigoare.

3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poarta raspunderea pastrarii distantei fizice sau a purtarii mastii din partea participantilor la slujba, aceste responsabilitati fiind ale fiecarui participant in parte", a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este vizat de o plangere penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor, pentru atitudinea avuta in toata perioada pandemiei, in care a contestat masurile impuse de autoritati. Plangerea penala a fost depusa la Politia Judeteana Constanta si a fost trimisa joi Parchetului Curtii de Apel. Arhiepiscopia Tomisului a reactionat spunand ca plangerea penala este neintemeiata, iar unul dintre motivele invocate este ca IPS Teodosie nu poarta raspunderea purtarii mastii de catre participantii la slujbe sau a pastrarii distantei fizice.

Plangerea penala a fost depusa de catre un cetatean miercuri, in ziua in care IPS Teodosie a oficiat slujba de Boboteaza la care au luat parte mii de oameni, multi dintre ei asistand la ceremonii umar la umar, fara a respecta vreo regula de distantare.

VIDEO Putin, imagini de propaganda intr-o biserica izolata la Craciunul pe stil vechi. Liderul de la Kremlin a mers la slujba cu elicopterul

Deputatul Iulian Bulai, despre sefa TVR: "Doina Gradea nu vrea sa piarda controlul editorial, un control neoficial dar pe deplin exercitat

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News