Șase județe au sub 20% din populația eligibilă vaccinată. Care e media la nivel național

Marti, 27 Iulie 2021, ora 16:28
3414 citiri
Șase județe au sub 20% din populația eligibilă vaccinată. Care e media la nivel național
Clujul și Bucureștiul stau cel mai bine la capitolul vaccinare anti-COVID FOTO Hepta

Rata de acoperire vaccinală la nivel naţional, în prezent, este de circa 30%, în Bucureşti fiind de aproape 48%, urmat de judeţul Cluj, cu aproape 44%, a declarat, marţi, preşedintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă.

"Evaluarea acoperirii vaccinale: la nivel naţional, din populația eligibilă rezidentă în România, conform Institutului Naţional de Statistică, vorbim de un număr de referință de 19,3 milioane de persoane. Dacă ne uităm la populația eligibilă peste 12 ani, rata de acoperire vaccinală este de circa 30%. În ceea ce privește acoperirea vaccinală la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţelor din ţară, din populaţia eligibilă peste 12 ani sunt 10 județe, inclusiv municipiul București, care au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, sunt 26 de judeţe care au o rată de acoperire între 20 şi 30% și au mai rămas șase județe care au o rată de acoperire vaccinală între 17 și 20%.

Însă, municipiul Bucureşti este la aproape 48% rată de acoperire vaccinală, judeţul Cluj la aproape 44%, Sibiu, Timiş, Braşov, Constanţa, Alba, Ilfov, Mureş, Sălaj sunt între 30 şi 35%", a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Guvern.

Totodată, el a menţionat că până pe data de 26 iulie au fost vaccinate la nivel naţional peste 4,95 de milioane de persoane cu cel puţin o doză, peste 95% fiind persoane vaccinate cu schemă completă.

Cât privește profilul de reacții adverse la nivelul național, a adăugat șeful CNCAV, au fost raportate în total 16.776 de cazuri de reacții adverse postvaccinale, cu o rată de raportare de 1,79 la o mie de doze administrate.

"În ultima săptămână au fost raportate 47 de reacţii adverse, vârsta mediană a persoanelor care au raportat aceste reacţii adverse fiind de 34 de ani, şi nu au fost reacţii adverse raportate ca fiind severe, majoritatea fiind reacţii adverse locale, la locul de administrare şi reacţii generale", a explicat Gheorghiţă.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#vaccinare covid, #rata acoperire vaccinala, #Valeriu Gheorghita , #vaccinare covid Romania