Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raspandirea COVID-19 la nivel global, mai rapida decat distribuirea vaccinurilor. Avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Marti, 15 Iunie 2021, ora 07:31
2926 citiri
Raspandirea COVID-19 la nivel global, mai rapida decat distribuirea vaccinurilor. Avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii
OMS trage un semnal de alarma in privinta raspandirii COVID-19 FOTO Pixabay

Raspandirea Covid-19 la nivel global este mai rapida decat distribuirea vaccinurilor, au declarat luni oficiali ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care au atribuit transmiterea coronavirusului noilor variante, precum Alpha si Delta, care sunt mai contagioase, transmite Reuters.

"Asta inseamna ca riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezinta cea mai mare parte a populatiei lumii", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, in cadrul unei conferinte de presa.

In timp ce numarul de cazuri noi de coronavirus continua sa scada la nivel mondial, numarul deceselor nu a scazut in acelasi ritm, a spus acesta.

Peste 3,8 milioane de oameni au murit de Covid-19 in intreaga lume, de la inceputul pandemiei.

Numarul de cazuri noi a scazut timp de sapte saptamani la rand, cea mai lunga serie de declinuri pe care le-a vazut lumea de la inceputul pandemiei. Dar numarul deceselor raportate saptamana aceasta este inca similar cu cel raportate saptamana trecuta, a spus el.

"In timp ce cazurile saptamanale sunt cele mai scazute din februarie, decesele nu scad la fel de repede. Declinul global mascheaza o crestere ingrijoratoare a cazurilor si deceselor in multe tari", a spus Tedros.

Tarile din Africa se confrunta cu rate de mortalitate mai ridicate in randul celor care sufera de Covid decat in alte tari.

Ratele mai ridicate ale mortalitatii sunt deosebit de ingrijoratoare, deoarece tarile africane au raportat mai putine cazuri decat majoritatea celorlalte regiuni. Tarile africane au, de asemenea, cel mai mic acces la vaccinuri, diagnostic si aprovizionare cu oxigen, evidentiind efectele inechitatii medicale despre care au avertizat oficialii din domeniul sanatatii la nivel mondial.

Exista suficiente doze de vaccinuri la nivel global pentru a reduce transmisia si a salva multe vieti daca sunt utilizate in locurile potrivite pentru persoanele potrivite", a aratat Tedros.

Tarile G7 s-au angajat sa distribuie 870 de milioane de doze de vaccin in intreaga lume, dar OMS spune ca sunt necesare mai multe.

Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult si avem nevoie de ele mai repede. Peste 10.000 de oameni mor in fiecare zi ", a subliniat Tedros.

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Organizatia Mondiala a Sanatatii, #vaccin COVID, #Covid 19 , #vaccin covid