Alexandru Rafila: "Cazurile de Covid-19 raportate sunt putin credibile in aceasta perioada". Cand vom atinge imunitatea colectiva

Marti, 04 Mai 2021, ora 15:45
Autor: Lavinia Ionita
Alexandru Rafila: "Cazurile de Covid-19 raportate sunt putin credibile in aceasta perioada". Cand vom atinge imunitatea colectivaAcesta pune la indoiala ca se va pastra ritmul actual de vaccinare in perioada urmatoare FOTO/ Hepta

Cifrele furnizate de autoritati in ceea ce priveste numarul de cazuri de Covid-19 bazat pe testari sunt putin credibile in aceasta perioada, declara la RFI reprezentantul Romaniei la OMS, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila pune la indoiala ca se va pastra ritmul actual de vaccinare in perioada urmatoare: "Eu nu cred ca este in grafic sau ma rog, este in grafic in acest moment, dar ramane de vazut daca in urmatoarea luna aceasta cadenta se va pastra, pentru ca in acest moment exista o disponibilitate mult mai mare de vaccin decat de doritori si faptul ca se incearca diverse solutii, cum ar fi aceste locuri de vaccinare direct din masina sau maratonul de vaccinare care a fost la Timisoara sau se va desfasura si in alte mari orase, sigur ca sunt solutii care pot impulsiona vaccinarea, dar nu sunt suficiente".

El crede ca imunitatea colectiva in Romania nu va fi atinsa in august, ci mai degraba in octombrie: "Cred, personal, ca daca nu o sa avem o campanie de informare permanenta si tintita pentru diversele categorii de populatie, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele varstnice, dar trebuie sa fie particularizata, atunci s-ar putea sa nu atingem aceasta tinta de 10,4 milioane.

Oricum, la sfarsitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase ca se poate rezolva intr-un timp asa de scurt, ar insemna sa vaccinam 200.000 de persoane in fiecare zi. Vedeti ca ritmul nu depaseste in general 80.000. Asa ca probabil ca luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere".

 Articol citit de 3642 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  cipriotu
  05.05.2021, 01:35
  Hai, pe cuvantul tău că asa este, măi zet-ule?
  Iaca, nici eu nu vreau să mă vaccinez. Si nu din cauza pesedeului, mă doare fix la bască de pesede, ci din propriile mele convingeri. Obisnuiesc să gandesc cu propriul meu creier si nu cu creierele altora, indiferent că-i cheamă Ciolacu, Iohannis sau Arafat. Dacă tu gandesti ca un robot programat de altii, e treaba ta. Eu gandesc in conformitate cu realitatea care se vede. Iar realitatea e aia ca vaccinurile astea scoase la repezeala, pe banda rulantă, insuficient testate clinic, unele din ele deja cu probleme grave, nu oferă deloc destulă sigurantă pentru a mă determina să mă vaccinez. Iar nesiguranta asta este accentuată si de faptul că tehnologia folosită, respectiv ARN mesager, intervine in genetica umană. Iar aici lucrurile se cam complică. Orice asemenea interventie poate să aibă efecte bune pe termen scurt, dar lucrurile pot lua o intorsătură nasoală pe termen lung. Cand umbli la "programul de bază" al organismului, ăla cu care te-ai născut, se pot intampla lucruri cate se poate de neplăcute. Fiindcă nu te cheamă Dumnezeu. Dacă bag suplimentar un fisier "stimulator" in programul de bază al calculatorului, pe moment calculatorul chiar merge mai bine. Zbarnaie. Pe parcurs insă, toate celelalte fisiere originale din programul de bază, care lucrau unitar, sunt determinate să se modifice in conformitate cu fisierul-intrus pe care l-am introdus. Din momentul acela, calculatorul nu mai zbarnaie. Incepe să scartaie. Programul de bază lucrează alandala, fiindcă fisierele originale nu mai lucrează nici ele asa cum au fost concepute să lucreze. Sunt "ametite" din cauza transformărilor pe care au fost nevoite să le adopte. In cele din urmă, totul se blochează. Iar eu injur calculatorul pe care nu pot nici măcar să-l mai pornesc.

  In cazul unui calculator, e mai simplu: formatez hard-ul (sau partitia de pe hard) si reinstalez programul original, fără nici o modificare. Insă in cazul organismului uman, o asemenea treabă nu se mai poate face in veci. ADN-ul original nu mai poate fi nici resetat, nici reinstalat.

  Ti-am zis, in mare, cam care sunt motivele care mă fac să nu mă vaccinez. Cel putin nu cu vaccinurile astea netestate si bazate pe tehnologia ARN mesager.

  Si pe toate astea, fii sigur, nu mi le-a spus pesedeul. Si nici Ciolacu, in mod personal. Nu mă interesează ce spune pesedeul. Mă interesează cele pe care le văd, le verific si le judec asa cum mă duce pe mine mintea.

  Si apropo, că văd că a mai pus cineva problema asta: oare ăia care nu vor să se vacineze prin Germania, Italia, SUA sau alte colturi ale globului, tot de pesede au fost influentati?

  Si cat priveste măsurile de protectie luate de iubitul tău guvern, iti pun doar o singură intrebare: CE legătură are interzicerea circulatiei după o anumită oră, cu reala protectie impotriva unui virus?
  KPK1
  04.05.2021, 19:43
  Intrebare lui Rafila.
  Vorbeste despre imunitatea colectiva si cand se va ajunge la ea.Se refera strict la imunitatea colectiva capatata prin vaccinare?.Dar natura lucreaza si ea la randul ei.Are oare idee domnul Rafila,cati oameni,ce proportie,au capatat imunitate prin trecerea prin boala,mai ales trecerea prin forme asimptomatice,dar care totusi produc imunitate.
  Are cumva idee care este stadiul actual al imunitatii colective?.Are ceva date,dovedite practic si stiintific?.A facut/s-a facut cumva un sondaj extins,care sa aprecieze stadiul actual al imunitatii colective?.Fara date si dovezi insemneaza ca isi da doar cu "presupusul".
  misulica1
  04.05.2021, 18:47
  Are
  dreptate acest dottore, cifrele nu sunt credibile pt.aceasta perioada, ci pt. luna mai 2020 daca aveam "norocul" sa fie psd-ul la butoane...
  oranghutan
  04.05.2021, 16:34
  Bănuiesc că încearcă să ne dea de înţeles
  că cifrele erau mai credibile cand le anunta domnia sa.
  Io zic că corect ar fi să afirme că "datele counicate de autorităti sunt DIN CE IN CE mai putin credibile" .
  Ca si pană acum, de altfel ...
  z123456
  04.05.2021, 16:01
  rafila a adoptat
  limbajul psd-ist. El comenteaza situatia actuala fara a pomeni faptul ca numarul mare de oameni care nu doresc sa se vaccineze se datoreaza si atitudinii psd-ului pe toata durata pandemiei care mai intai au negat existenta virusului, apoi au instigat populatia la nepurtarea mastii si au criticat constant masurile de protectie luate de guvern. Demagogie si ipocrizie curata ca la orice psd-ist care "se respecta"
  Grebla
  04.05.2021, 18:17
  Oamenii nu se vaccineaza cu ceva ce nu este vaccin
  Pt ca sint destepti . Nu din cauza PSD.
  In alte tari nu se vaccineaza multi si nu au PSD acolo.
  barabula
  04.05.2021, 15:54
  Oare de ce
  imi pare mie că arde pielea pe ăsta cand vede că lucrurile merg bine și fără el?
  Sau poate tocmai de aceea..
  (nu pot uita rasul ăla prostesc de hienă de la m-tucă)