RADET vrea sa majoreze tarifele pentru distributia energiei

Sambata, 26 Ianuarie 2019, ora 09:52 2657 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

RADET vrea sa majoreze tarifele de transport si distributie a energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie. Majorarea trebuie insa aprobata in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de saptamana viitoare.

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de saptamana viitoare, RADET vrea sa ajusteze preturile de alimentare cu energie termica astfel:

"Se aproba tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termica prin sistemul centralizat de incalzire a Municipiului Bucuresti, dupa cum urmeaza:

a) tariful pentru transportul si distributia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fara TVA).

b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentati din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fara TVA).

Se aproba preturile locale de facturare ale energiei termice furnizata consumatorilor non-casnici (agenti economici) practicate de RADET Bucuresti la un nivel de 416,37/Gcal (fara TVA) - pentru consumatorii alimentati din PT urbane si centrale termice de cvartal si 338,24 lei/Gcal (fara TVA) - pentru consumatorii alimentati din PT proprii", se arata in proiectul supus dezbaterii in sedinta CGMB de pe 31 ianuarie.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, majorarea tarifelor s-ar justifica prin cresterea preturilor energiei termice de catre furnizori.

De asemenea, potrivit raportului de specialitate a proiectului, cresterea tarifului pentru distributie prin puncte termice urbane ar urma sa fie de 3,58% fata de pretul actual.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com