RADET sustine ca facturile la incalzire pe octombrie sunt mai mici decat acum un an. Cat vom plati la iarna

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 17:29 3187 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce o parte din presa a relatat zilele trecute ca facturile la incalzire din octombrie sunt mai mari decat cele de acum un an, RADET a transmis, luni, ca, in realitate, acestea sunt mai mici cu peste 27% si ca nu vor creste iarna aceasta.

"Ca urmare a ultimelor aparitii in presa privind cresterea facturilor la incalzire pe luna octombrie 2017, RADET anunta ca acestea au scazut cu peste 27% fata de luna octombrie 2016.

Pretul energiei termice livrate de RADET bucurestenilor nu va creste in aceasta iarna. Mai mult, acesta se va mentine la pretul de anul trecut", precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com Razvan Nitu, administratorul special al Regiei.

In comunicat se mai arata ca, "desi hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti din luna septembrie 2017 prevedea majorarea generala, cu peste 30%, a tarifelor de transport si distributie a energiei termice in Capitala, pretul de facturare platit efectiv de catre consumatorii casnici a ramas neschimbat, majorarea urmand sa fie suportata de Primaria Capitalei".

In anuntul RADET se mai arata ca, datorita scaderii TVA de la 20% la 19% incepand cu luna ianuarie a acestui an, tariful gigacaloriei (cu TVA) a scazut de la 164,40 lei la 163,03 lei.

RADET a transmis si mai multe tabele cu consumurile medii facturate pe tipuri de apartamente, la nivelul Capitalei, atat in octombrie 2016, cat si in octombrie 2017.

Fotografii: RADET

RADET mai mentioneaza in comunicat ca "din factura la intretinere incalzirea unui apartament reprezinta numai o parte din totalul cheltuielilor" si ca energia termica consumata pentru incalzire difera de la o luna la alta, in functie de temperaturile exterioare.

Citeste si RADET incearca sa opreasca debransarile provocand panica: Risc de explozie, platiti mai mult!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News