RADET si ELCEN ar putea fuziona rapid

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 21:44 3497 citiri
Foto: Arhiva

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) ar putea fuziona pana in iarna anului viitor, aceasta unificare a celor doua entitati urmand sa duca la o scadere a pretului gigacaloriei furnizate bucurestenilor, a declarat, marti, viceprimarul general al Capitalei, Marcel Nicolaescu.

"Am avut o serie de intalniri cu o serie de personalitati din mediul academic, cu conducerea Ministerului Economiei, cu conducerea Ministerul Administratiei si Internelor si decizia este una unica: trebuie sa purcedem deindata si fara niciun fel de retinere la realizarea unui serviciu integrat de alimentare cu energie termica centralizat la nivelul municipiului Bucuresti, pentru optimizarea procesului de productie, transport, furnizare si distributie a energiei termice.

In unanimitate, specialistii Ministerului Economiei, Fondul Monetar International, Comisia Europeana au stabilit ca acest serviciu integrat trebuie sa se realizeze intr-un timp extrem de scurt", a spus Nicolaescu.

Potrivit lui Nicolaescu, Ministerul Economiei a impus chiar un calendar pentru realizarea unui memorandum referitor la unificarea RADET si ELCEN.

Conform viceprimarului general al Capitalei, pentru realizarea fuziunii este mai intai necesara transformarea RADET in societate comerciala, statut pe care ELCEN il are deja.

Potrivit sursei citate, unirea celor doua entitati ar putea avea loc pana in iarna anului viitor.

"Nu cred ca ne va mai prinde iarna anului viitor fara ca aceasta fuziune sa fie realizata. Sunt o serie de pasi care trebuie facuti din puncte de vedere legislativ, mult ne va lua transformarea RADET in societate comerciala", a adaugat Nicolaescu.

Viceprimarul general al Capitalei a apreciat si ca realizarea sistemului integrat va duce la o scadere a costurilor.

"Din punctul meu de vedere, atunci cand se va realiza acest servicu intergat productie, transport, distributie, livrare costurile vor fi mult mai mici decat sunt in prezent", a conchis Nicolaescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii