O conducta RADET le face viata un cosmar unor bucuresteni. In ochii regiei, nu e o avarie (Foto&Video)

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 14:47
11365 citiri
O conducta RADET le face viata un cosmar unor bucuresteni. In ochii regiei, nu e o avarie (Foto&Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Locatarii unui bloc din cartierul Militari spun ca o avarie a retelei de termoficare pe care RADET intarzie sa o remedieze le face viata un cosmar.

Mai exact, bucurestenii care locuiesc in blocul O9 de pe strada Dezrobirii au povestit pentru Ziare.com ca, inca de acum o saptamana, au observat cum din canalizarile din jurul blocului ies, zi si noapte, coloane de abur gros. Era semn clar ca tevile retelei de termoficare cedasera, iar apa fierbinte se scurgea in subsol.

Oamenii spun ca au sunat inca de atunci la RADET si ca au semnalat problema. Regia le-ar fi raspuns, insa, ca stie deja despre avarie si ca o va remedia in viitorul apropiat.

Cu toate astea, nici pana astazi problema nu s-a rezolvat. Din pacate, spun oamenii, intre timp aburul a patruns si in sistemul de tevi al blocului, dar si in coloana ghenei, si a produs condens in intreaga cladire.

Satui sa locuiasca intr-o sauna si ingrijorati cu privire la faptul ca aburul ar putea afecta cladirea, locatarii au sunat iar si iar la RADET. In cele din urma, o echipa a regiei s-a deplasat, ieri, in zona, pentru a incerca sa gaseasca o rezolvare pentru aceasta situatie. Nu de alta, dar pierderile din retea sunt platite tot din bani publici!

Ca sa aflam mai multe despre natura acestei avarii misterioase care pare sa nu isi gaseasca rezolvarea, am accesat site-ul RADET si am consultat, pe rand, sectiunile: Avarii, Lucrari Programate si Functionare sub parametri. Nicaieri, nicio informatie despre avaria din Militari.

Contactat telefonic, administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, ne-a oferit detalii cu privire la situatie.

"Intra-adevar, exista in zona niste scurgeri. Pentru moment, vom lua acolo o masura intermediara, astfel incat sa nu mai fie afectat subsolul. Aveam in program aceasta interventie, astazi, sa vedem ce solutie vom gasi.

Pentru remedierea avariei, insa, va trebui sa mai asteptam. Ca sa repari avaria, trebuie sa opresti furnizarea (de agent termic - n.red.) scolilor din zona. Si ati vazut cum reactioneaza presa... Daca nu facem, de ce nu facem? Daca facem, de ce lasam doua scoli fara agent termic timp de 24 de ore? In conditiile in care saptamana viitoare e vacanta, cel mai probabil incepand de vineri vom putea interveni si remedia", a declarat pentru Ziare.com Alexandru Burghiu.

RADET: Avaria nu e orice spartura a tevii, ci doar defectiunea care nu mai permite functionarea sistemului

Alexandru Burghiu a mai spus pentru Ziare.com ca - din pricina faptului ca sistemul de termoficare este imbatranit - sparturi exista in mai multe locuri. Cu toate astea, adevaratele avarii sunt cele care nu mai permit livrarea serviciilor catre populatie.

"Nimeni nu ascunde faptul ca pe raza municipiului Bucuresti mai exista astfel de probleme. Sistemul este imbatranit, asa ca apar sparturi si pori (sparturi de mici dimensiuni - n.red.) . Unele sunt in locuri cunoscute, altele in locuri necunoscute. Sa ne gandim ca e un sistem alcatuit din 4.000 de kilometri de conducta.

Sa tinem seama de faptul ca 80% din cei 1.000 de kilometri de conducta principala si-au depasit de doua ori durata de viata. Este normal sa apara uzura, in aceste conditii.

Avaria este insa aceea care nu mai permite sistemului sa functioneze. Daca printr-o spartura, sa spunem, curge atat de multa apa incat nu mai permite livrarea serviciului catre populatie, atunci vorbim despre o avarie. Iar comunicarea ei se face in momentul in care se sisteaza furnizarea, se intervine si se da estimatul (timpul - n.red.) pentru remedierea problemei.

In fiecare caz, noi analizam problema si incercam sa ajungem la o concluzie: putem - din punct de vedere tehnic - sa mai sustinem functionarea sistemului? Si daca da, cate zile? In functie de aceste raspunsuri si in baza unor parametri, se iau deciziile.

A fost situatia in care acele scoli au ramas fara agent termic. Acolo nu s-a mai putut astepta si a trebuit sa sistam si sa intervenim. In cazul de fata, insa, am considerat ca mai putem merge pana vineri, astfel incat sa nu sistam livrarea de agent termic pentru scoli si sa nu fie nevoie sa ramana copiii acasa", a mai spus Alexandru Burghiu.

Va reamintim ca, in repetate randuri, mai multi oameni politici din Opozitie - printre care deputatul Nicusor Dan si consilierul liberal Ciprian Ciucu - au anuntat, in repetate randuri, ca RADET nu mai comunica toate avariile pe care le inregistreaza, din dorinta de a nu-si strica imaginea publica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#RADET avaroe necomunicata condens bloc, #bloc Militari condens avarie RADET, #avarie RADET Bucuresti , #radet