RADET incepe probele la cald, dupa frigul din ultima perioada. Dar de ce a durat atat?

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 18:163685 citiri
RADET incepe probele la cald, dupa frigul din ultima perioada. Dar de ce a durat atat?
Foto: Arhiva Ziare.com

RADET anunta ca incepand de marti, orele 22:00, calorifele bucurestenilor s-ar putea incalzi pe timpul noptii, din cauza temperaturilor extrem de scazute inregistrate in ultima perioada.

Conform art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termic, "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de + 10GC sau mai mici".

In ultima saptamana, meteorologii au anuntat valori termice neobisnuit de scazute atat ziua, cat si pe timpul noptii, in mai multe zone ale tarii, printre care si Capitala, bucurestenii resimtind frigul patrunzator din locuinte.

Luni, Ziare.com a cerut oficial RADET sa precizeze cu exactitate "Care au fost temperaturile maxime si minime inregistrate in Bucuresti in intervalul orar 18:00-6:00 in perioada 25 septembrie - 2 octombrie si care au fost mediile zilnice calculate pentru acest interval orar de RADET (in fiecare zi din perioada mentionata) ".

De asemenea, am vrut sa aflam cand va incepe furnizarea caldurii in Capitala, tinand cont de datele pe care ANM le furnizeaza RADET, in baza contractului.

Intr-un raspuns primit, marti, la redactie se precizeaza ca "marti, 3 octombrie 2017, incepand cu orele 22.00 va demara probele la cald la consumatorii de tip urban din Capitala", actiunea urmand sa se deruleze "intr-un mod progresiv" si "inclusiv in zilele de weekend".

In ceea ce priveste temperaturile inregistrate in zilele mentionate, RADET sustine ca valorile au fost urmatoarele:

Foto: Ziare.com

Prin urmare, exista toate premisele ca din acest moment bucurestenii sa aiba caldura in locuinte pe parcursul noptilor.

"Asociatiile de proprietari care doresc amanarea furnizarii agentului termic pentru incalzire pot solicita acest lucru in scris, prin reprezentantii sai legali, la registratura RADET din str. Cavafii Vechi nr. 15, la sectiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@radet.ro.

Dispeceratele RADET si echipele de interventie functioneaza in regim permanent pentru solutionarea oricaror probleme aparute in teren. Pentru informatii suplimentare, bucurestenii au la dispozitie numarul de telefon 0319442", se mai arata intr-un comunicat remis mass-media, marti, de RADET.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News