RADET incearca sa opreasca debransarile provocand panica: Risc de explozie, platiti mai mult!

Marti, 29 August 2017, ora 19:06
10544 citiri
RADET incearca sa opreasca debransarile provocand panica: Risc de explozie, platiti mai mult!
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestenii care vor sa se debranseze de la sistemul de termoficare au nevoie de acordul vecinilor potrivit legii.

Acest lucru se intampla de mai multi ani, doar ca de curand formularul RADET prin care se aduna semnaturi pentru acordul vecinilor a fost schimbat si contine avertismente care au atras atentia publica.

La inceputul formularului apare scris cu rosu si majuscule mesajul "Cand un vecin se debranseaza, confortul dumneavoastra este afectat si sunteti expus la anumite riscuri".

Apoi urmeaza o serie de averismente, scrise in aceeasi maniera alarmanta:

Ziare.com a vorbit cu reprezentantii RADET despre aceste formulare care au panicat populatia.

"Informatiile cuprinse in formularul privind acordul vecinilor (cerut de lege) este (sic!) doar cu titlu informativ. Procedura privind debransarea are la baza principiul respectarii legii, iar acordul vecinilor este cerut de prevederile legale. Prin formularul dedicat obtinerii acordului vecinilor pentru debransarea de la sistemul centralizat de termoficare regia autonoma doreste sa informeze si sa ajute populatia sa constientizeze riscurile debransarii.

In acest sens, va facem cunoscut faptul ca, cetatenii - vecini, dupa ce semnau acordurile, constatau ca se confrunta cu o serie de probleme legate de debransarea cu care ei erau de acord fara sa cunoasca si sa constientizeze efectele acestei actiuni", au declarat reprezentantii regiei.

Acestia au mentionat ca in momentul elaborarii procedurii privind debransarea au avut in

vedere faptul ca "sistemul de termoficare este cel mai sigur sistem de incalzire, intrucat prin functionarea sa, siguranta in exploatare pentru clienti este maxima, riscurile de explozie fiind reduse la 0. De asemenea, este unul dintre cele mai ecologice si prietenoase sisteme fata de mediu".

RADET adauga ca modificarea procedurii de debransare, regia "vine in completarea viziunii europene referitoare la poluare, eficienta si calitatea aerului (existenta la nivel comunitar), respectiv Directiva pentru Eficienta Energetica (2012/27/UE) si Strategia Europa 2020, cu modificarile si completarile ulterioare pentru orizontul de timp 2030".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#formular RADET debransare, #formular RADET, #RADET debransare sistem termoficare , #radet