RADET ar putea opri, de saptamana viitoare, furnizarea caldurii in Bucuresti

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 17:17 1621 citiri
Foto: energielive.ro

RADET a oprit furnizarea caldurii de la CET Grozavesti si Progresul, consumatorii fiind preluati de celelalte centrale, iar de saptamana viitoare ar putea fi sistata furnizarea de agent termic pentru incalzire in Capitala, daca trei zile vor fi peste 10 grade, intre orele 18.00 si 06.00.

"Tinand cont de evolutia temperaturilor exterioare din ultimele zile, RADET Bucuresti anunta inceperea manevrelor pentru incheierea sezonului de incalzire 2014-2015. In cadrul acestor manevre pregatitoare, au fost oprite CET Grozavesti si CET Progresul, consumatorii arondati acestor doua centrale fiind preluati de celelalte CET-uri aflate in functiune", se arata intr-un comunicat de presa al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

Furnizarea agentului termic pentru incalzire a fost oprita deja in toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociatiilor de proprietari.

Intreruperea permanenta a furnizarii agentului termic pentru incalzire in Capitala va fi facuta, cel mai probabil, saptamana viitoare, in functie de temperaturile inregistrate in timpul noptii, au precizat reprezentantii RADET.

Potrivit Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, "oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10 grade C, intre orele 18.00 - 06.00".

Exceptie de la aceasta masura fac obiectivele speciale, precum cresele, gradinitele si spitalele, in cazul carora furnizarea caldurii poate fi intrerupta doar la solicitarea scrisa a conducerii acestora.

Reprezentantii RADET precizeaza ca cetatenii isi pot opri sau regla caldura in apartamente sau pot solicita adminstratorilor de bloc oprirea furnizarii agentului termic in intregul imobil.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News