RADET, amendata cu 20.000 de lei pentru zilele fara apa calda

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 17:55
2149 citiri
RADET, amendata cu 20.000 de lei pentru zilele fara apa calda
Foto: ANPC

RADET a fost amendata cu 20.000 de lei, de catre Protectia Consumatorilor, dupa ce inspectorii ANPC au constatat ca Regia nu a respectat clauzele contractuale legate de furnizarea apei calde catre bucuresteni.

Anuntul a fost facut marti, de catre reprezentantii ANPC.

"Drepturile consumatorilor trebuie respectate, iar obligatiile asumate prin contracte trebuie indeplinite. Consumatorii nu trebuie sa plateasca apa rece la pret de apa calda", a explicat Marius Alexandru Dunca, presedintele ANPC, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

In 9 octombrie, ca urmare a numeroaselor reclamatii primite de la asociatiile de proprietari, ANPC prin Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a demarat un control pentru a verifica daca RADET respecta drepturile consumatorilor in ceea ce priveste furnizarea de apa calda.

E oficial: Facturi mai mici pentru bucurestenii fara apa calda. Ce trebuie sa faca cei afectati

In urma verificarilor, s-a dispus ca RADET sa reduca facturile la apa calda in cazul bucurestenilor care au fost afectati de lipsa apei calde, la inceputul lunii octombrie, informeaza sursa citata.

RADET a anuntat saptamana trecuta ca va acorda diminuari ale facturilor pentru perioada in care apa rece a fost furnizata ca apa calda, in sectoarele 2, 3 si 4. Conditia este ca asociatiile de proprietari sa depuna la Radet solicitari in acest sens.

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4 si 5 nu au mai avut apa calda din 2 octombrie pana in seara zilei de 5 octombrie. Regia a anuntat pe site, pe 4 octombrie, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate de catre ELCEN.

G.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#ANPC amenda RADET apa calda, #ANPC sanctiuni apa calda, #RADET amenda , #radet