RADET: Am reusit sa asiguram apa calda pentru o ora

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 10:43
3031 citiri
RADET: Am reusit sa asiguram apa calda pentru o ora
Foto: Arhiva Ziare.com

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice a reusit sa furnizeze apa calda, vineri dimineata, doar pentru o ora, in zonele din Bucuresti afectate de intrarea in revizie a doua dintre cele 4 termocentrale din Capitala.

Directorul RADET, Valentin Vitalariu, a precizat pentru News.ro ca Regia incepe incarcarea tuturor punctelor termice, pentru ca temperatura sa ajunga la parametri normali, insa nu se stie cand situatia va fi total remediata.

Seful RADET a mai spus ca aproape toti bucurestenii au avut, vineri dimineata, o ora de apa calda.

"In masura in care se incarca toate punctele termice, temperatura ajunge la parametri si apa calda ajunge la toti cetatenii. Daca nu pot sa dau apa calda in parametri, prefer sa nu o mai furnizez", a subliniat Vitalariu.

Intrebat cand ar putea reveni la normal situatia, directorul RADET a spus ca nu vrea sa riste avansand o data.

Locuitorii zonelor Colentina si Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei au ramas de miercuri fara apa calda, RADET anuntand ca situatia este urmare a faptului ca nu exista bani pentru reparatii si revizii la reteaua de transport si distributie, dupa ce ELCEN a pus poprire pe conturile regiei.

In replica, ELCEN sustine ca locuitorii din zonele Colentina si Pantelimon nu au apa calda pentru ca RADET a inchis voluntar 75 de puncte termice din Sectorul 2.

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut ca situatia are legatura cu faptul ca in premiera ar fi intrat in revizie simultan doua termocentrale din Bucuresti, CET Sud si CET Grozavesti.

Reprezentantii ELCEN au contrazis-o si au precizat, la solicitarea Ziare.com, ca nu este nicio noutate sa se inchida doua termocentrale pentru revizie in acelasi timp.

"Este o practica normala de ani de zile. Este o normalitate. De ani de zile se opresc cate doua centrale in fiecare vara. Pentru ca nu avem nevoie de mai mult. Ar insemna sa facem risipa si sa punem in spatele bucurestenilor niste facturi nejustificate", au punctat reprezentantii ELCEN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#RADET apa calda Bucuresti , #radet
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Seful RADET triumfator: "toti bucurestenii au avut, vineri dimineata