RADET a reluat furnizarea agentului termic pe platforma Fundeni

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 16:17
2233 citiri
RADET a reluat furnizarea agentului termic pe platforma Fundeni
Foto: Arhiva Ziare.com

Furnizarea agentului termic pe platforma Fundeni a fost reluata vineri de catre RADET, informeaza Institutul Clinic Fundeni.

"Astazi, RADET a reluat furnizarea agentului termic pe platforma Fundeni", se arata in informare.

Potrivit IC Fundeni, situatii precum cea de joi cand, din cauza unei defectiuni la reteaua de termoficare RADET, au fost oprite caldura si apa calda pe platforma medicala Fundeni ar putea pune in pericol viata pacientilor.

"Situatii de genul celei de joi ar putea pune in pericol viata pacientilor. De aceea cerem institutiilor responsabile sa ia masuri pentru rezolvarea propriilor probleme, luand in calcul ca, pe platforma medicala Fundeni, sunt zilnic mii de bolnavi, majoritatea in stare foarte grava.

Joi, ziua in care RADET a sistat furnizarea agentului termic, pentru ICF a fost foarte dificila. In primul rand pentru ca ne-am dorit ca aceste probleme sa nu afecteze pacientii si am mobilizate forte suplimentare din aparatul tehnic, care sa supravegheze continuu instalatiile electrice suprasolicitate de utilizarea unui numar de trei ori mai mare de aparate de incalzire.

A fost convocat Comitetul director al IC Fundeni, care a mobilizat resursele necesare pentru a analiza situatia reala din spital", precizeaza sursa citata.

Totodata, s-a verificat ca in toate unitatile de Transplant Hepatic, Renal si Medular, blocurile operatorii si cele trei sectii de Anestezie - Terapie Intensiva instalatiile proprii de climatizare sa functioneze la parametrii normali.

In plus, cele 700 de aparate de aer conditionat existente au functionat astfel incat sa asigure temperatura ambientala acceptabila, pentru ca pacientii sa nu aiba de suferit.

De asemenea, au fost distribuite aproximativ 200 de paturi pentru saloanele care nu au aer conditionat si totodata au fost instalate calorifere electrice, acolo unde au fost solicitate, mentioneaza sursa citata.

"Pentru sectiile in care nu a fost apa calda, au fost pregatite peste 2.500 de pachete de servetele umede si lotiuni pentru par (capeline). Sefii de sectie au evaluat permanent situatia pentru ca sa poata identifica si remedia orice problema care ar fi afectat siguranta pacientilor", se mai arata in informare.

Vezi si Dupa atatea avarii, RADET a facut comandament si a venit cu tevi ruginite: Reteaua a fost lasata de izbeliste, trebuia schimbata acum 25 de ani! (Foto)

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#RADET caldura Fundeni , #radet