Unde au fost deschise puncte de asistență medicală și distribuție de apă potabilă în București

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 16:43
1286 citiri
Unde au fost deschise puncte de asistență medicală și distribuție de apă potabilă în București
Temperaturile vor ajunge chiar și la 40 de grade Celsius/ FOTO Unsplash

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a dispus organizarea de puncte de acordare a asistenţei medicale şi de distribuţie a apei potabile pentru persoanele vulnerabile. Decizia e luată în contextul caniculei din Capitală.

Potrivit Planului de măsuri pentru prevenirea, diminuarea şi atenuarea efectelor negative ale caniculei şi secetei, precum şi altor fenomene meteorologice ce se pot produce în perioada de vară pe teritoriul Capitalei, prin grija Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului urmează să se identifice persoanele vulnerabile, să se asigure un Telverde şi să se organizeze puncte de acordare a asistenţei medicale şi de distribuţie a apei potabile pentru acestea.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi SMURD Bucureşti vor transmite zilnic informaţii privind numărul persoanelor care au solicitat primul ajutor din cauza valului de căldură persistent către Instituţia Prefectului.

CMBSU a dispus ca Primăria Capitalei şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă să ia măsuri în vederea stropirii asfaltului, atât dimineaţa, cât şi seara.

De asemenea, s-a decis ca administraţiile locale să disemineze către populaţie şi operatorii economici măsuri de prevenire a efectelor periculoase în perioadele caniculare.

Puncte fixe de prim ajutor

Prin grija Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti - Ilfov se vor emite mesaje RoAlert în cazul avertizărilor nowcasting de cod roşu şi, în situaţiile care se impune, la cele cod portocaliu, mai prevede hotărârea CMBSU.

Prefectura Capitalei a transmis situaţia măsurilor întreprinse de autorităţile publice locale pentru reducerea efectelor caniculei în vara aceasta.

Totodată, din 24 iunie, funcţionează şase puncte fixe de prim-ajutor în următoarele locaţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti: sediul central, Căminul pentru persoane vârstnice "Academician Nicolae Cajal", "Bebe de Bucureşti", precum şi în punctele lucru Viilor, Filaret şi Plevnei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de temperatură, de 34,2 grade Celsius, înregistrat în Mexic. A fost emisă o alertă meteo FOTO
Record de temperatură, de 34,2 grade Celsius, înregistrat în Mexic. A fost emisă o alertă meteo FOTO
Directorul Comisiei naţionale pentru gestionarea apei a anunțat că Mexicul a înregistrat un record de temperatură luni, 15 aprilie, când valorile din termometre au urcat până la 34,2 grade...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#temperaturi ridicate, #canicula, #canicula in Bucuresti, #temperaturi, #puncte de prim ajutor , #stiri sociale