Zi de proteste in Capitala - Sindicatele politistilor si personalului contractual din MAI marcheaza Ziua Politiei Romane in strada

Joi, 25 Martie 2021, ora 07:13
2255 citiri
Zi de proteste in Capitala - Sindicatele politistilor si personalului contractual din MAI marcheaza Ziua Politiei Romane in strada
Politistii ies in strada FOTO Arhiva Ziare.com

Sindicatele politistilor si personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne au anuntat ca vor "sarbatori" Ziua Politiei Romane in strada. Oamenii sunt nemultumiti de taieri ale veniturilor salariale si ale pensiilor.

Protestul organizat de Sindicatul Europol urmeaza sa se desfasoare intre orele 10.00 si 14.00, in fata MAI, membrii organizatiei fiind chemati sa sarbatoreasca "Ziua Politiei Romane" in strada.

"Daca nu vreti sa fim din nou << fraierii sistemului >>, daca nu vreti taieri ale veniturilor salariale, daca vreti aplicarea Legii salarizarii 153/2017, daca vreti ca pensiile militare sa fie indexate, daca v-ati saturat de discriminarile salariale, daca v-ati saturat de incompetenta sefilor, haideti la protest!", au transmis reprezentantii Sindicatului Europol.

Federatia si Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI protesteaza, tot de la ora 10.00, la Guvern.

"Continuam protestele, intrucat Guvernul si Parlamentul au legiferat, afectand drepturile economice si profesionale ale familiei noastre ocupationale, ale pensionarilor si ale celorlalti angajati din Romania, dar si pe fondul incalcarii grosolane a drepturilor omului in Romania.

Mesaj al parintelui Francisc Dobos, legat de protestul condus de Diana Sosoaca: "Baraba facea rascoale. Iisus vindeca inimi"

De asemenea, facem APEL la politisti, la personalul contractual, la politistii in rezerva/retragere sa fie alaturi de noi la aceste actiuni de protest, in numar cat mai mare, pentru ca daca nu vom castiga aceasta lupta pentru drepturile noastre, pentru demnitate si respect, va fi doar o chestiune de timp ca lucrurile sa intre pe un fagas distructiv pentru sistemul de Ordine Publica, cu efecte negative pentru intreaga societate romaneasca. Suntem siderati de tendintele dictatoriale pe care unii oficiali le transmit, de divizare a societatii romanesti, de fracturare a vointei oamenilor, a demnitatii lor", au aratat reprezentantii SNPPC.

UPDATE Senatoarea Diana Socoaca, amendata dupa protestele fata de masurile anti-pandemie din Capitala, cu 4.500 de lei. Pentru ce a fost sanctionata

La randul sau, Sindicatul Apicultorilor din Romania, afiliat la Federatia Nationala a Lucratorilor si Blocul National Sindical, organizeaza actiuni de protest la care vor participa maxim 100 de persoane in fiecare locatie. Astfel, intre orele 09.45-11.15 va avea loc un protest pe trotuarul din fata sediului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, iar intre orele 13.15-14.45 - la sediul Parlamentului, in fata Camerei Deputatilor, in alveola parcului Izvor.

"Actiunea de protest are ca scop acordarea subventiei pentru familiile de albine, programul national << Mierea in scoli >> si perdelele de protectie rutiera din arbori meliferi", au aratat reprezentantii BNS.

Jandarmeria Bucuresti a anuntat ca, pentru respectarea prevederilor legale, protestele vor avea loc in diferite intervale orare si in mai multe locatii, astfel:

- In Piata Victoriei, in intervalul orar 10.00-14.00: pe trotuarul de la intersectia Bd. Lascar Catargiu cu Bd. Iancu de Hunedoara si Piata Victoriei, pe trotuarul de pe calea Victoriei nr. 155 si nr. 224 si pe trotuarul din prelungirea Parcului Kiseleff delimitat de Bd. Aviatorilor si Bd. Pavel D. Kiseleff;

Protestul - intre drept fundamental si "risc de securitate nationala". Ce va alege Guvernul Citu?

- In Piata Romana, Piata Universitatii (zona "Fantani", zona "Statui", parcul din fata T.N.B., Parcul Coltea) si Piata Unirii (aleea Dealul Mitropoliei nr. 7);

- In Piata Revolutiei (zona monumentului Iuliu Maniu), in fata Ministerului Afacerilor Interne, pe trotuarul din fata Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si pe trotuarul din fata Ministerului Sanatatii;

UPDATE Protest la Parlament: Peste 1.000 de persoane, printre care si membri AUR, scandeaza impotriva obligativitatii vaccinarii si a restrictiilor. Organizatorul, amendat

"Conform cadrului legal in vigoare, jandarmii din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti vor fi prezenti pe timpul desfasurarii acestor evenimente, pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica. Reamintim faptul ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu 14 martie 2021, organizarea de mitinguri si demonstratii este permisa, cu un numar de participanti de maximum 100 de persoane, in conditiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice (republicata)", a transmis Jandarmeria Bucuresti.

Pentru prevenirea contaminarii si limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2, jandarmii bucuresteni recomanda participantilor la aceste activitati sa poarte masca sanitara de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, sa respecte masurile de igienizare a mainilor si sa mentina distanta fizica de minimum un metru intre participanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
#politie, #protest, #ziua politiei , #romani