Protest la Suceava. O mie de persoane scandează împotriva certificatului verde: „Nu cedăm, nu ne vaccinăm!”. A fost prezent și liderul AUR VIDEO

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 18:14 3753 citiri
Manifestarea a fost presărată de mesaje antivaccinare FOTO Captură Video / Facebook

Peste 1.000 de oameni au protestat, duminică, 14 noiembrie în centrul municipiului Suceava, cerând retragerea proiectului vaccinării din Parlament, renunţarea la purtarea măştii şi revenirea tuturor elevilor la şcoală. La manifestații a fost prezent și liderul AUR George Simion.

Participanţii la protest au scandat printre alţii "Nu cedăm, nu ne vaccinăm", "Cinste moldovenilor", "Afară, afară, cu viruşii din ţară" şi "Guvernele ucid, mai mult decât COVID".

Protestul a fost organizat de Grupul Civic Suceava Educată şi de Asociaţia Bucovina Profundă.

Cei care au luat cuvântul au declarat că nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde şi au anunţat că pe 1 decembrie va fi organizat un amplu protest la Bucureşti. Unul dintre vorbitori i-a îndemnat pe participanţii la acţiune să nu le fie ruşine să recunoască faptul că sunt naţionalişti şi să formeze comitete locale în localităţi pentru a picheta sediile PNL şi PSD.

Manifestanţii au cerut totodată ridicarea tuturor restricţiilor şi a stării de alertă, abrogarea legii carantinei şi renunţarea la politicile sanitare bazate pe obligativităţi.

La finalul protestului, participanţii au agitat drapele naţionale, iar din boxe au răsunat cântece cu mesaje patriotice.

La manifestație a fost prezent și liderul AUR George Simion. Formațiunea acestuia din urmă a organizat în ultimele săptămâni mai multe proteste antivaccin în Capitală.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii