Cateva sute de persoane protesteaza in Piata Victoriei fata de restrictiile impuse in contextul pandemiei VIDEO UPDATE

Sambata, 03 Aprilie 2021, ora 20:10
8041 citiri
Cateva sute de persoane protesteaza in Piata Victoriei fata de restrictiile impuse in contextul pandemiei VIDEO UPDATE
Imagini surprinse sambata, 3 aprilie, in Piata Universitatii din Bucuresti FOTO captura video Facebook

Cateva zeci de protestatari s-au adunat din nou sambata dupa amiaza, 3 aprilie, in Piata Universitatii din Capitala, pentru a-si exprima nemultumirea fata de restrictiile impuse ca masuri pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2. Ulterior au plecat spre Piata Victoriei si de aici pe strazile Capitalei.

UPDATE 20.30: Reprezentantii Jandarmeriei Capitalei anunta ca nu au fost inregistrate incidente la protestul care se desfasoara sambata seara, in Capitala, fata de masurile sanitare, la care participa sute de persoane. Conform acestora, organizatorii protestului, care sunt cunoscuti, vor fi amendati pentru depasirea numarului de participanti.

"Organizatorul a depasit numarul maxim de o suta de persoane permis de legislatia in vigoare, pentru care vor fi aplicate sanctiuni contraventionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate si asta ne usureaza noua misiunea, pentru ca avem cu cine sa relationam si avem cum sa avem o legatura permanenta cu participantii la adunarea publica printr-un reprezentant al acestora", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob.

Oficiali ai Jandarmeriei si ai Politiei Capitalei anunta, in contextul in care protestul de la Bucuresti continua, ca pana la ora 20:00 nu au fost semnalate incidente violente.

"Pana in acest moment nu am avut incidente si vrem sa multumim tuturor celor care au inteles sa respecte legea", a adaugat Alexandru Iacob.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei, Ciprian Romanescu, a mentionat ca politistii rutieri au asigurat fluenta traficului, fara a fi aplicate restrictii de circulatie. Precizarea a fost facuta in contextul in care protestatarii care s-au adunat initial in Piata Universitatii au pornit in mars catre Piata Victoriei.

UPDATE 20.03: Protestatarii din Piata Universitatii au au ajuns in Piata Victoriei, unde mai era prezent un grup de manifestanti. Participantii la protest scandeaza "Jos pandemia", "Jos masca". Sunt prezenti circa 500 de persoane. Oamenii intentioneaza sa mearga in mars spre Parlament si Palatul Cotroceni.

Textul initial: Unii dintre manifestanti flutura steaguri tricolore, in timp ce altii care au afaceri sau locuri de munca in domeniul HoReCa, au adus cu ei tigai si oale.

Mobilizarea pentru acest protest s-a facut pe retelele sociale, iar cei care lansat apelul la participare propun organizarea celui "mai mare protest al ultimilor ani". "Va fi protestul ce ne va scapa de sub dictatura", declara ei.

Protestatarii folosesc fantana de la Piata Universitatii drept scena, in conditiile in care unii dintre ei au adus boxe si instalatii de sonorizare. Unii manifestanti flutura tricolorul, altii au vuvuzele, in timp ce alti protestatari, care au locuri de munca sau afaceri in domeniul HoReCa, au dus tigai si oale.

Multi dintre participanti nu poarta masca sanitara si nici nu pastreaza distanta fata de persoanele din jur. Jandarmii mobilizati pentru a asigura ordinea publica la aceasta manifestatie au impartit celor prezenti in piata pliante cu mesaje privind respectarea masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19.

Manifestantii scandeaza "Libertate!", "Jos tradatorii". La ora transmiterii acestei stiri ei se pregatesc sa plece in mars catre Piata Victoriei. Si la Constanta cateva zeci de persoane s-au adunat pe platpul din fata sediului Prefecturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Francezul Arthur Rinderknech s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti şi e dotat cu...
Cine e jucătorul care a pierdut două meciuri într-o zi la Țiriac Open. Rezultatele de luni
Cine e jucătorul care a pierdut două meciuri într-o zi la Țiriac Open. Rezultatele de luni
Argentinianul Mariano Navone, brazilianul Thiago Seyboth Wild şi francezul Arthur Rinderknech s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are...
#protest restrictii, #Bucuresti, #masca, #restrictii, #jandarmi, #SOSOACA , #proteste pandemie