Protest pe Centura Galatiului: oamenii au cerut trotuare si asfaltarea soselei. 37 de accidente cu victime au avut loc

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 15:552644 citiri
Protest pe Centura Galatiului: oamenii au cerut trotuare si asfaltarea soselei. 37 de accidente cu victime au avut loc
Foto: captura video

Peste 40 de autovehicule au participat, duminica, la un protest inedit pe Drumul de Centura din partea de N-V a municipiului Galati, masinile stationand pe banda I de mers, timp de jumatate de ora.

Prin protestul organizat de Asociatia "Galati, Orasul meu", participantii au vrut sa traga un semnal de alarma, cerand Primariei Galati amenajarea Drumului de Centura cu trotuare pentru pietoni, treceri de pietoni dotate cu semafoare si asfaltarea carosabilului.

Potrivit datelor statistice ale Inspectoratului Judetean de Politie Galati, citate de membrii Asociatiei "Galati, Orasul Meu", in ultimul an, pe Drumul de Centura au avut loc 37 de accidente rutiere soldate cu victime.

George Nica, membru fondator al asociatiei si initiator al protestului de duminica, ONG-ul pe care il reprezinta a trimis, pana acum, Primariei Galati, trei adrese prin care cere amenajarea Drumului de Centura cu trotuare si intersectii semaforizate, dar nu s-a primit niciun raspuns.

"Daca nu vom avea nici o reactie nici acum, dupa protest, nu ne vom opri. Vom strange semnaturi de la cetatenii din zona pentru a convinge autoritatile ca trebuie facut ceva aici, pe drumul de centura", a spus George Nica.

"Il sustin pe colegul meu, George Nica. Pana la urma este vorba de protejarea vietilor omenesti si asta este ceva fara pret. Trebuie sa convingem autoritatile sa se implice in amenajarea cum trebuie a acestui drum, neamenajat de 25 de ani", a spus si Bogdan Branzan, membru al Asociatiei "Galati, Orasul Meu".

Pe Drumul de Centura circula autovehiculele de mare tonaj, care ocolesc astfel orasul, dar in zona au aparut societati comerciale si locuinte, asa ca pietonii circula si ei pe drumul de centura, desi soseaua pe lungi segmente nu are nici macar trotuare, oamenii riscandu-si viata zilnic.

In plus, in ultimul an, pe Drumul de Centura au fost infiintate statii de autobuz unde opresc mijloace de tranport public in comun, insa zonele nu sunt securizate in niciun fel, nici macar prin infiintarea de refugii.