Protest fata de problema maidanezilor, la Universitate

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 23:30
2518 citiri
Protest fata de problema maidanezilor, la Universitate

Cateva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, in fata Teatrului National, pentru a protesta fata de eutanasierea cainilor comunitari, sustinand ca aceasta nu este o solutie si pronuntandu-se in favoarea sterilizarii.

Manifestantii, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, cativa veniti cu cainii de companie, au afisat pancarte cu mesaje ca: "Nu eutanasierii, da sterilizarii", "Stop masacrului, noi suntem vocea lor", "Copiii iubesc maidanezii. Nu eutanasiati sufletul copiilor. Alegeti viata".

De asemenea, pe un afis, in dreptul pozei cu un catel era scris: "Suntem pedepsiti pentru greselile voastre".

"Noi, care iubim cainii, iubim si oamenii"

Una dintre femeile care manifestau, care s-a recomandat drept Petra Ciocan, a spus ca protestul a fost unul spontan si ca mobilizarea s-a facut pe Facebook. Ea a precizat ca detine un adapost la Giurgiu, unde are in grija 150 de caini, si ca nu este de acord cu lasarea maidanezilor pe strada, dar nici cu eutanasierea lor.

"Noi, care iubim cainii, iubim si oamenii", a mai spus femeia.

Manifestatia de la Universitate vine dupa ce propunerea primarului Capitalei Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetatenii sa se pronunte in favoarea sau impotriva eutanasierii cainilor comunitari a fost aprbata in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, scrutinul urmand sa aiba loc pe 6 octombrie.

Edilul a facut aceasta propunere dupa ce Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, potrivit medicului care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Procurorii Parchetului instantei supreme fac cercetari in acest caz, fiind facute si verificari privind respectarea legislatiei legate de gestionarea cainilor fara stapan.

Vineri seara in Piata Romana, peste 200 de persoane au manifestat pentru eutanasierea cainilor maidanezi, nefiind de acord cu scrutinul initiat de Sorin Oprescu, pe care il considera o cheltuiala inutila in conditiile in care exista o lege ce permite autoritatilor locale sa eutanasieze patrupedele fara stapan. Manifestatia a fost organizata de comunitatea online a parintilor Desprecopii.com si Asociatia Pro Civilizatie.

Primaria Capitalei a aratat anterior, vineri, intr-un comunicat, ca la Comisia pentru Aprobarea Adunarilor Publice din cadrul municipalitatii au fost depuse doua cereri privind "adunari publice care au ca obiect cainii comunitari".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#caini maidanezi vagabonzi, #caini maidanezi protest Universitate , #caini vagabonzi