Proxenetism în mediul rural: un consilier local aparent respectabil plasa tinere consătenilor pentru suma de 20 de lei VIDEO

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 08:105257 citiri
Proxenetism în mediul rural: un consilier local aparent respectabil plasa tinere consătenilor pentru suma de 20 de lei VIDEO
Gheorghe Stavarache este consilier local în comuna ieșeană Țibana FOTO BZI

În cursul lunii iulie 2021, doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, din județul Iași, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând astfel foloase materiale.

Gheorghe Stavarache este consilier local în comuna ieșeană Țibana. El este cunoscut drept un om gospodar, cu 9 copii.

Alături de partenerul său, Ioan Papuc, ar fi racolat mai multe tinere pe care le-ar fi pus să se prostitueze pe diferite sume. Surse din cadrul anchetei au precizat că tinerele care se prostituau pentru cei doi bărbați își vindeau trupul chiar și pentru 20 de lei.

„Noi am auzit că a fost Poliția la el, spuneau că a venit să caute o persoană care ar fi dispărut de prin Vaslui… Eiii, au zis neamurile lui, ca să nu se afle ce-i la mijloc! Au venit cu duba «mascații» la el și l-au luat. Cică ar fi luat niște fete de prin sate, cu unu’, «Pițu’», de la Țibana. Nu știu ce-a făcut cu fetele, le-a dat «la produs», ceva de genul ăsta…”, a spus un localnic.

„Pe data de 11 noiembrie 2021, agenții Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției IV de Poliție Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat 4 percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în cursul lunii iulie 2021, doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând astfel foloase patrimoniale.

În urma perchezițiilor, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost duși la audieri, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în Arestul IPJ Iași. Pe 12 noiembrie 2021, cei doi bărbați reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, fiind arestați pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale. Cercetările continuă”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași., citat de Bună Ziua Iași.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News