Ploi torențiale și temperaturi ridicate în lunile iulie și august. Anunțul meteorologilor

Marti, 20 Iulie 2021, ora 09:582645 citiri
Ploi torențiale și temperaturi ridicate în lunile iulie și august. Anunțul meteorologilor
Vremea va fi caldă în următoarele două săptămâni/ FOTO Pixabay

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an însă ploile torențiale vor continua și în următoarele patru săptămâni. Așa arată prognoza meteo elaborată de specialiștii meteorologi.

Conform ANM, în perioada 19 - 26 iulie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest se vor situa uşor sub cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul teritoriului va fi excedentar, mai ales în zonele montane şi în nord-estul extrem.

În perioada 26 iulie - 2 august, cu excepţia sud-estului extrem, temperaturile medii ale aerului vor avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în vest şi sud-vest.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi în zonele montane aferente. Excepţie va face nord-vestul extrem, unde regimul pluviometric va tinde către un uşor excedent.

În perioada 2 - 9 august, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate, local, în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi excedentar, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepţie va face extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, unde
cantităţile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În perioada 9 - 16 august, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.Cantităţile de recipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News