Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cod galben de ploi si vant in mare parte a tarii

Luni, 17 Mai 2021, ora 10:58
5053 citiri
Cod galben de ploi si vant in mare parte a tarii
Vant si ploi in urmatoarele zile FOTO Unsplash

Meteorologii au anuntat cod galben de ploi, vant, dar si instabilitate atmosferica luni, 17 mai, in cea mai mare parte a tarii. Marti toata tara intra sub cod galben de vant.

Prognoza meteo 17 mai, ora 15.00 - 18 mai, ora 06.00

Se anunta instabilitate atmosferica temporar accentuata, cantitati de apa insemnate, intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si vestul Olteniei instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si izolat grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si, pe arii restranse, 35...50 l/mp, indeosebi in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali.

Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55...60 km/h si in special in zona montana inalta peste 70...80 km/h, iar in timpul ploilor, trecator va lua aspect de vijelie.

Prognoza meteo 18 mai, intervalul 06.00 - 23.00

Se anunta intensificari sustinute ale vantului in toata tara.

Pe parcursul zilei de marti (18 mai) vantul va prezenta intensificari sustinute in majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar local, indeosebi in Transilvania, Oltenia si Muntenia 70...80 km/h. La munte, in special in zona inalta, rafalele vor depasi 80...100 km/h.

Zone afectate: Muntii Apuseni, nordul Carpatilor Orientali, nordul si nord-vestul teritoriului

Prognoza meteo 18 mai, ora 06.00 - 18 mai, ora 23.00

Se anunta cantitati de apa insemnate.

In Muntii Apuseni, in zona Carpatilor Orientali si in nordul si nord-vestul teritoriului (judetele Bihor, Satu Mare, Salaj, Maramures, Cluj, Bistrita, Mures, Suceava, Botosani si Iasi, precum si in zona de munte a judetelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita si Neamt) va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

La munte, la peste 1800 de metri altitudine, vor fi si precipitatii mixte.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#cod galben, #prognoza meteo, #vant, #ploi , #vremea