Profesor de religie condamnat la inchisoare cu suspendare dupa ce s-a culcat cu o eleva si a lasat-o insarcinata

Autor: N.G.
Vineri, 26 Februarie 2021, ora 10:55
16681 citiri
Profesor de religie condamnat la inchisoare cu suspendare dupa ce s-a culcat cu o eleva si a lasat-o insarcinata
Cazul s-a intamplat la Liceul Tehnologic din comuna Arieseni

Un fost profesor de religie de la un liceu din judetul Alba, care a intretinut relatii sexuale cu o eleva si pe care a lasat-o insarcinata, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor si la plata a 10.000 de lei daune morale.

Scandalul sexual in care a fost implicat fostul profesorul de religie Traian Gligor, de la Liceul Tehnologic de Turism si Alimentatie din Arieseni a iesit la suprafata in 2019 dupa ce barbatul a fost de acord sa faca un test de paternitate. Profesorul a lasat-o insarcinata pe minora in anul 2017, iar in 2018 fata a dat nastere copilului.

Atunci ar fi existat la nivelul scolii a o ancheta interna, in urma carora profesorul a fost gasit nevinovat si cazul a fost inchis. Ulterior, a fost de acord cu test de paternitate, in urma caruia a rezultat faptul ca el ar fi tatal copilului.

Patriarhia Romana vrea ca numarul de ore de religie din invatamantul preuniversitar sa fie pastrat

Cazul a fost cu atat mai grav cu cat fata era beneficiara a sistemului de protectie a statului, mai exact locuia intr-o casa de tip familial.

Judecatoria Campeni, in data de 17 decembrie 2020, l-a condamnat pe barbat la 2 ani de inchisoare cu suspendare si la plata a 10.000 de lei, daune catre fata care i-a dat nastere copilului sau. Mai mult de atat, acesta a fost obligat sa presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii la Primaria Comunei Avram Iancu sau Primaria Orasului Campeni. De asemenea, instanta i-a interzis sa mai activeze ca profesor pentru doi ani.

Purtatorul de cuvant al BOR, reactie la petitia privind modificarea ritualului botezului: "Modul in care se desfasoara un ritual religios tine exclusiv de responsabilitatea membrilor bisericii"

In urma condamnarii, barbatul a facut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instantei superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Primul termen a fost fixat pe data de 14 aprilie 2021. Profesorul de religie are peste 50 de ani, este vaduv si nu profeseaza ca preot. Inspectoratul Scolar Alba si Directia de Asistenta Sociala Alba au dispus anechete proprii la momentul la care cazul a devenit public. Profesorul si-a dat demisia din invatamant.

Fata ar fi mers de bunavoie intr-o camera de internat care apartinea liceului, unde profesorul de religie era cazat si a intretinut relatii sexuale cu barbatul. In final, barbatul a recunoscut copilul, care a primit numele sau.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Învățător dintr-o comună, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru agresiune sexuală in formă continuată asupra unei eleve
Învățător dintr-o comună, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru agresiune sexuală in formă continuată asupra unei eleve
Un învăţător din cadrul Şcolii Gimnaziale Măgura a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală la adresa unei eleve, în...
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Petre Ion Barbu, primarul comunei Vinţu de Jos, din judeţul Alba, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, a anunțat marţi după-amiază, 16 aprilie, Poliţia judeţeană...
#profesor, #religie, #Alba, #inchisoae, #eleva, #copil, #paternitate , #religie