Criza de biciclete la nivel european. Producatorii nu reusesc sa faca fata comenzilor

Joi, 06 Mai 2021, ora 16:29
4943 citiri
Criza de biciclete la nivel european. Producatorii nu reusesc sa faca fata comenzilor
Bicicletele se gasesc din ce in ce mai greu de cumparatori. Foto: pixabay

La nivelul intregului continent european se inregistreaza o criza acuta de biciclete, care au devenit mijlocul principal de deplasare si de relaxare pe fondul pandemiei de SARS-CoV-2, iar producatorii nu reusesc sa faca fata comenzilor tot mai mari.

"In privinta vanzarii bicicletelor, piata e cam subtire fiindca nu prea sunt biciclete disponibile, toate modelele sunt in intarziere, avem acces acum la biciclete la care am facut precomenzi in urma cu un an, din acele precomenzi am primit de la un anumit brand, noi distribuim trei branduri, doua dintre acestea au trimis foarte putin din comenzile facute. Explicatia pentru faptul ca nu sunt biciclete in toata Europa este aceea ca exista o supracerinta de biciclete, lumea a inceput sa mearga cu bicicleta.

Au cumparat biciclete niste oameni care nici nu credeam ca se urca pe bicicleta vreodata. Aceasta este explicatia de ce se intarzie transportul. Sunt promisiuni ca mai primim undeva in luna septembrie, fiindca aceasta criza de biciclete si de accesorii - fiindca nu sunt nici piese - s-a simtit inca din august. In toata Europa este asa, toate depozitele sunt goale.

Pandemia a avut intr-adevar un rol important fiindca oamenii s-au simtit inchisi si cum s-a permis accesul afara, pentru sport si miscare, toata lumea a cumparat biciclete. Era un motiv in plus ca sa iasa la miscare, mai ales ca erau limitate activitatile sportive. Atunci acesta a fost un mod de a iesi in natura", a declarat Gyorgy Levente, proprietarul unui magazin si service de biciclete din Targu Mures.

El a spus ca cererea este in continuare foarte mare, desi preturile au crescut cu cel putin 15%, atat la biciclete, cat mai ales la piese de schimb.

"Comenzi pentru biciclete avem, dar inca nu sunt onorate, avem cativa clienti care asteapta de cateva luni niste biciclete mai performante, dar, din pacate, se tot amana data livrarii. Un distribuitor a avut platita integral comanda, trei containere de biciclete, inca de anul trecut si inca nu au ajuns. La toti producatorii este aceeasi problema, sunt anumiti producatori care vand exclusiv online, dar si acolo sunt niste date destul de lungi, prin august-septembrie", a aratat acesta.

De asemenea, si la bicicletele pentru copii este criza, intrucat unii producatori au renuntat sa mai faca anumite modele pentru cei mici, fiindca sunt cerinte pentru cele pentru adulti si nu au capacitate.

"Acest sport a prins aripi, sunt tot mai multi pasionati care ies cu bicicletele", a precizat Gyorgy Levente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Tenismenul rus Andrei Rublev (8 ATP) a făcut o criză de nervi după ce a suferit a patra înfrângere consecutivă în circuitul mondial. Andrei Rublev a fost eliminat în primul tur la...
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
O prezentatoare TV din Polonia a izbucnit în râs în timpul unei transmisiuni în direct, ascultând povestea unui reporter despre o ceartă în familie pe teme politice. Incidentul a avut loc pe...
#criza, #biciclete, #vanzare, #pandemie, #sport , #stiri sociale