Principalele surse de ingrijorare pentru romani sunt sanatatea si banii - Sondaj INSCOP

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 12:05
1971 citiri
Principalele surse de ingrijorare pentru romani sunt sanatatea si banii - Sondaj INSCOP
Foto: Arhiva Ziare.com

Majoritatea romanilor considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita, cei mai multi fiind ingrijorati de posibilitatea inrautatirii starii de sanatate si a diminuarii veniturilor.

Astfel, 51,5% dintre respondenti sunt de parere ca directia este gresita (fata de 48,5% in septembrie), 35,9% considera ca Romania se indreapta intr-o directie buna (fata de 42,3% in septembrie), iar 12,7% nu stiu sau nu raspund (fata de 9,2% in septembrie), conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului "Adevarul", in perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Inrautatirea starii de sanatate conduce in topul surselor de ingrijorare cu 23,3% dintre optiuni (fata de 18,4% in septembrie). Urmeaza diminuarea veniturilor, cu 16% dintre optiuni (fata de 18,6% in septembrie), posibilitatea unui conflict/razboi in zona, care ii ingrijoreaza pe 14,2% dintre respondenti (fata de 18,4% in septembrie) si cresterea preturilor, cu 13,1% dintre optiuni (fata de 9,7% in septembrie).

Potrivit sondajului, sunt ingrijorati de posibilitatea pierderii locului de munca 12,5% dintre romani (fata de 13,2% in luna septembrie). Urmeaza instabilitatea politica - 8,7% (fata de 10,5% in septembrie), posibilitatea producerii unor calamitati naturale cu 5,6% (fata de 5% in septembrie) si deteriorarea mediului inconjurator cu 1,5% dintre optiuni (fata de 2,6% in septembrie). Pe de alta parte, 4,1% dintre respondenti se declara ingrijorati de alte probleme, in timp ce procentul non-raspunsurilor este de 1%.

De asemenea, 49,8% dintre romani considera ca in Romania se traieste la fel ca in urma cu un an (fata de 50,3% in luna septembrie), 28,1% spun ca in tara noastra se traieste mai rau ca in urma cu un an (fata de 29% in luna septembrie), iar 19,5% apreciaza ca aici se traieste mai bine decat in urma cu un an (fata de 19% in luna septembrie). 2,6% dintre respondenti nu stiu sau nu raspund la intrebare (fata de 1,7% in luna septembrie).

Volumul esantionului a fost de 1.098 persoane, avand o eroare maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sondaj romani surse ingrijorare, #sondaj INSCOP romani , #romani
Comentarii