Primele masuri dupa acuzatiile de omor de la sectia ATI Sibiu. Se monteaza camere video in Spitalul Judetean

Marti, 09 Martie 2021, ora 15:57
3798 citiri
Primele masuri dupa acuzatiile de omor de la sectia ATI Sibiu. Se monteaza camere video in Spitalul Judetean
FOTO: Pixabay.com

Se iau cateva masuri la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, dupa ce in spatiul public au aparut o serie de acuzatii extrem de grave facute de un fost angajat al sectiei de Terapie Intensiva. Acesta spune ca pacientii infectati cu COVID-19 ajunsi in stare grava ar fi fost legati de maini si de picioare de paturi si sedati cu anestezice si sedative puternice. Conducerea institutiei medicale a demarat o ancheta si in paralel a inceput montarea de camere video pe sectia ATI.

Astfel, s-a decis montarea unui sistem video de supraveghere in zona de Terapie Intensiva a unitatii spitalicesti, scrie oradesibiu.ro.

In urma controlului realizat de reprezentantii spitalului, un singur pacient a fost gasit intubat si legat dintre toti cei 18 aflati in zona de Terapie Intensiva. Conducerea unitatii medicale a informat, totodata, ca personalul medical respecta procedurile medicale si la fel si programul de lucru.

Totodata, in urma controlului, s-a stabilit ca va fi instalat, in curand, un sistem de supraveghere video pe sectia ATI COVID.

"Ca urmare a controlului s-a identificat oportunitatea instalarii, in cadrul zonei rosii ATI-Covid a unui sistem de supraveghere video, procedurile in acest sens urmand sa inceapa in cel mai scurt timp posibil", potrivit sursei citate.

Un cadru medical care a lucrat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean din Sibiu a vorbit despre sedarea pacientilor care ajung in unitatile medicale.

Medicul a spus ca toti cei care ajung la ATI sunt sedati din primele ore, iar acest lucru le poate provoca decesul in multe cazuri, potrivit turnulsfatului.ro.

"Pe un om cu insuficienta respiratorie daca il sedezi, moare. Pentru ca in insuficienta respiratorie nu se da de dormit si seara. Se face terapie. Da, oamenii se omoara. Si eu am omorat oameni, pentru ca am lucrat acolo. Chiar daca din toate puterile mele am incercat sa fac totul sa nu incarc acele seringi cu sedare", a mai declarat medicul, potrivit sursei citate.

Cadrul medical a mai relatat o intamplare cu o pacienta careia i se administra sedativ pe motiv ca este agitata. Sustine ca, atunci cand a intrat la ea, a observat ca este legata de pat, ca nu mancase deloc si ca nu i se daduse apa.

"Ii dadeau 2 mililitri de Propofon in vena, ca e agitata. Pentru ca ii era sete, ca ii era foame. Cum sa faci asa ceva?", povesteste el.

Printre problemele semnalate se mai numara si intubarea pacientilor chiar daca nu este necesar, lipsa comunicarii cu pacientii, dar si ignorarea celorlalte afectiuni de care sufera.

Ministrul Sanatatii a decis luni, 9 martie, trimiterea Corpului de control la Spitalul Judetean Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#covid spital, #spital judetean, #spital urgenta, #spital sibiu, #acuzatii omor , #spital